Amstelveens schoonmaakbedrijf krijgt mega-boete

AMSTELVEEN – Een Amstelveens schoonmaakbedrijf heeft een boete van 230.000 euro opgelegd gekregen.

De mega-boete werd opgelegd door de inspectie SZW (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)  voor het overtreden van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag, zo meldt de Rijksoverheid.

Uren
Het schoonmaakbedrijf kon de door 22 werknemers gewerkte uren niet inzichtelijk maken, waardoor niet kon worden vastgesteld of zij voldoende loon en vakantiebijslag ontvingen.

Meldingen
In 2015 kwamen bij de Inspectie SZW meldingen binnen van schoonmakers die in een hotel werkten in Rotterdam; zij zouden niet alle gewerkte uren uitbetaald krijgen door het schoonmaakbedrijf uit Amstelveen. Naar aanleiding van de klachten startte de Inspectie een uitvoerig onderzoek, met als resultaat de boete van € 230.000 die het schoonmaakbedrijf uit Amstelveen nu heeft gekregen.

Normtijd
De werknemers zouden volgens hun arbeidsovereenkomst per uur worden betaald. De normtijd voor het schoonmaken van een kamer werd door het schoonmaakbedrijf bepaald op 10 tot 12 minuten voor een kamer waar de gast nog een avond verbleef en 20 minuten voor een kamer van een vertrekkende gast.

Lees hier verder.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.