Archief (VTF)
112

Amstelveens stel in personenauto onder vuur genomen in Amsterdam Oost

Amstelveen -  Een Amstelveens stel van 60 en 65 jaar oud blijkt afgelopen vrijdag te zijn beschoten in Amsterdam Oost. Het stel zat in een zwarte personenauto toen deze onder vuur werd genomen door een nog onbekende man.

Bij het schietincident, dat vrijdag 30 december 2022 even na 18.00 uur plaatsvond aan de Wembleylaan in de hoofdstad (nabij Sportpark Middenmeer), raakte niemand gewond.

Signalement

De verdachte, die diverse kogels afvuurde, was volgens een signalement dat de politie heeft gedeeld een gedrongen persoon met een lengte van ongeveer 1.75 meter. Hij droeg een donkere jas en een donkere capuchon met daarop een rood embleem. Na de auto onder vuur te hebben genomen liep hij weg over de Wembleylaan in de richting van Stade de Colombes en het fietspad van de Radioweg. Vanaf daar is de schutter mogelijk via de sportvelden naar Amsterdam Oost gelopen - of over de A10 naar Diemen.

Getuigen/beelden gezocht

De politie heeft de beschieting in onderzoek en komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan of na de beschieting, wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook mensen die andere informatie hebben kunnen dat melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De politie heet ook een tipformulier online gezet waar tips gedeeld kunnen worden.


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.