Amstelveense (103) schittert in boek ‘Nieuwe Eeuwelingen’

Amstelveen - De Amstelveense Rebekka van de Werf-Polak (103) heeft afgelopen vrijdag, samen met haar 83-jarige dochter Gerda Verdooner,  het boek ‘Nieuwe eeuwelingen’ van schrijfster Steffie van den Oord in ontvangst genomen bij boekhandel Bruna Letschert op winkelcentrum Groenhof.

Schrijfster Steffie van den Oord interviewde voor het boek twaalf 100-jarigen onder wie ook de Amstelveense Rebekka van de Werf-Polak. ‘Nieuwe eeuwelingen’ is het langverwachte vervolg op de bestseller ‘Eeuwelingen’ waarvan meer dan 50.000 exemplaren zijn verkocht. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Querido.

Nieuwe Eeuwelingen kwam vorige week dinsdag uit en de schrijfster maakt sindsdien een tour door het land. Vrijdag was ze te gast bij Bruna Letschert waar ze diverse exemplaren signeerde, waaronder voor de Amstelveense moeder en dochter.

Conny Letschert-Miedema van de Amstelveense boekwinkel laten weten dat het een bijzondere en mooie bijeenkomst was. Diverse gasten van de boekhandel wisten beslag te leggen op een gesigneerd exemplaar. Het boek is uiteraard verkrijgbaar bij Bruna op winkelcentrum Groenhof.


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 11:39

Bieb werkt aan leesplezier

Amstelveen - De cijfers zijn schokkend: maar liefst 25% van de Nederlanders van 15 jaar oud loopt het risico om laaggeletterd de school te verlaten*. ‘Laaggeletterdheid is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen en kost de samenleving €1,13 miljard per jaar**’, stelt Gertrude Hoogendoorn, manager Educatie & Programmering bij de Bibliotheek Amstelland.

Columns gisteren 08:00

Column Geijsel Kroon: Achteruit-sparen

Amstelveen - U spaart achteruit als uw vermogen minder oplevert dan de inflatie. Bij een inflatie van 1% en een rentevergoeding van 0% spaart u dus 1 % achteruit. Als u dan aan de Belastingdienst ook nog 0,6% per jaar moet betalen omdat u € 50.000,- boven uw drempelbedrag spaart, dan spaart u jaarlijks 1,6% achteruit.

112 14 okt. 2021 17:23

Politie Amstelveen overspoeld met wapens tijdens inleveractie

Amstelveen - De actie 'Van je wapen af zonder straf' is tot dusver een opmerkelijk succes in Amstelveen. In drie dagen tijd werden talloze steek- en slagwapens, nepvuurwapens maar ook een flink aantal echte vuurwapens ingeleverd bij - of opgehaald door - de politie.