De Turftrapster

Amstelveense beelden krijgen info-bordjes: primeur voor De Turftrapster

Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat beelden in de openbare ruimte voorzien van nieuwe informatie-bordjes. De eer van het eerste nieuwe bordje ging naar De Turftrapster, een van de beroemdste beelden van Amstelveen.

Bij veel beelden in de openbare ruimte ontbreekt tot op heden informatie en dat is een doorn in het oog van diverse kunstliefhebbers en ook van het huidige gemeentebestuur.

'We hadden het eigenlijk tien jaar eerder moeten doen', zo gaf wethouder Herbert Raat - die sinds 2018 de cultuurportfeuille beheert - eerlijkheidshalve toe tijdens de onthulling van het eerste bordje.

turfstrapster_monchy_22.jpg

Op de nieuwe bordjes is onder andere informatie te vinden over de maker van het kunstwerk en het jaartal waarin het is gemaakt, met een stukje duiding van het werk.

De Turftrappers

Voor de onthulling van het eerste bordje waren dinsdagmiddag diverse bij kunst & cultuur betrokken bewoners en raadsleden  uitgenodigd. Ook Michel Becker, naast raadslid eveneens eeuwig Grootvorst van de Amstelveense carnavalsvereniging De Turftrappers, was bij de onthulling aanwezig. 

herbert_raat_Michel_becker_turftrappers.jpg
Herbert Raat en Michel Becker.

Becker huldigde uit naam van De Turftrappers zowel wethouder Herbert Raat als De Turftrapster met een gouden keten van de carnavalsvereniging. De carnavalsvereniging maakte er voor de corona-periode jaarlijks gewoonte van De Turftrapster te eren op de 11e van de 11e met een driewerf 'Allee', als start van het carnaval in Amstelveen (dat dan tijdelijk tot Turvegat wordt gedoopt). 

Het nieuwe info-bordje op de sokkel van de Turftrapster is niet aan de voorzijde van de sokkel geplaatst; maar aan de zijkant; zodat het bordje niet direct afleidt van het beeld zelf.

De onthulling van het eerste info-bordje vond dinsdagmiddag plaats (klik op de Play Button voor een kort fragment van de onthulling)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:00

Subsidies beschikbaar voor groene daken en opvangen regenwater in Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen probeert inwoners zoveel mogelijk te helpen hun huis en tuin verder te verduurzamen en groener te maken. Wat veel Amstelveners wellicht niet weten is dat voor het vergroenen van dak én tuin en het opvangen van regenwater diverse subsidies en regelingen beschikbaar zijn.

Algemeen gisteren 11:08

Amstelveen gaat extra afvalcontainers plaatsen: kijk hier waar

Amstelveen - De gemeente gaat verspreid over de Amstelveense wijken 42 extra afvalcontainers plaatsen. Het gaat om ondergrondse containers voor glas, papier en textiel en om bovengrondse containers voor groente, fruit en etensresten (GFE).