Blogger: 'Amstelveense buren regelmatig intolerant naar Indiase expats'

Blogger: 'Amstelveense buren regelmatig intolerant naar Indiase expats' Foto: AmstelveenZ

AMSTELVEEN - Indiase expats lopen regelmatig tegen problemen aan met hun buren, zo schrijft het expatsblog The Amsterdam Confessions of a Shallow Man. Blogger Simon Woolcot ontving een oproep tot hulp van een Indiase expat die al jaren een conflict heeft met zijn Nederlandse buurvrouw.

Amstelveen kent één van de grootste expatgemeenschappen van Nederland. De Indiase expats zijn inmiddels de sterkst vertegenwoordigde groep na een forse stijging naar 3700 man in de afgelopen vijf jaar. Hoewel de Gemeente Amstelveen graag haar multiculturele identiteit viert, bijvoorbeeld door het organiseren van festivals zoals Diwali afgelopen zaterdag 7 oktober op het Stadsplein, blijkt dat het er onder de bevolking niet altijd even gemoedelijk aan toegaat.

The Shallow Man
Simon Woolcot van The Shallow Man, zijn Facebook-pagina heeft bijna 30.000 volgers, deelt een brief die hij ontving van een Indiase expat uit Amstelveen. "Ik heb al sinds 2014 serieuze problemen met mijn Nederlandse buurvrouw op leeftijd. Ze heeft iets tegen mensen uit andere landen die hier verblijven. Bij het minste of geringste schrijft ze ons beledigende brieven over de 'smerige en storende' geur van ons Indiase eten en vraagt ons 'haar land te verlaten'. Elke keer we haar tegenkomen krijgen we beledigingen naar ons hoofd", schrijft de wanhopige expat.

Confrontatie
"Mijn vrouw en ik zijn het zat om hier dagelijks mee geconfronteerd te worden", besluit de expat. Een tijd later krijgt Woolcot nogmaals bericht, ditmaal over een brief die de expat ontving van de vereniging van eigenaren. "Indiase expats hebben zich net als alle andere bewoners aan de regels te houden en hebben niet het recht anderen lastig te vallen met hun stank", zo valt te lezen. Opvallend genoeg staat er in de brief geschreven dat de tram 5 ook wel 'Bombay Express' wordt genoemd vanwege vermeende stank. De brief eindigt met de opmerking: "Wie zich niet aan de regels van het gebouw wil houden, kan vertrekken. Genoeg is genoeg!"

Vaker
Woolcot kaart de intolerantie van de VvE aan en eindigt zijn betoog met de mededeling dat hij veel vaker verhalen hoort over Indiase expats die worden gediscrimineerd door Nederlandse buren. "Ik verwacht niet dat de politie iets zal doen aan deze racistische beledigingen van buren. Zeker niet in een land waar de aanwezigheid van racisme überhaupt ontkend wordt", schrijft hij.


Reacties

Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.