De winnende foto van Dora Barens

Amstelveense fotografe Dora Barens wint fameuze fotoprijs

Amstelveen - Een foto van de Amstelveense fotografe Dora Barens is door de vakjury van de International Association of Professional Birth Photographers uitgeroepen tot de mooiste geboortefoto ter wereld in de categorie 'labor'.

Elk jaar worden de Oscars van geboortefotografen uitgereikt door de internationale organisatie. In vier categorieën strijden 1200 leden uit 51 landen om de titel van 'de beste geboortefoto van het jaar te winnen.

Dora Barens is bijzonder blij met deze erkenning: 'In de afgelopen 7 jaar heb ik vele geboortes vastgelegd maar nu voelde ik voor het eerst dat mijn foto goed genoeg is om mee te doen aan deze prestigieuze wedstrijd. En als je gelijk wint en tussen de beste geboortefotografen van de wereld mag staan dan is dat een bijzonder mooie erkenning van mijn werk.'

De prachtige foto is vorig jaar gemaakt tijdens een badbevalling in zonsondergang. 'Ik ben vooral blij dat ik met deze foto kan laten zien waar geboortefotografie om gaat: de emoties en de liefde', aldus de Amstelveense fotografe.

Afgelopen week werd de winnende foto ook al bekroond met de publieksprijs van een andere internationale wedstrijd 'Birth becomes her'. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:59

Gemeentelijke hulp bij verduurzamen van gebouwen met meerdere eigenaren

Amstelveen - Bij het verduurzamen van een appartementencomplex met gezamenlijke eigenaren komt veel kijken en elk complex is uniek. Daarom biedt de gemeente Amstelveen advies om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) op weg te helpen. Wethouder Floor Gordon bracht recent een bezoek aan Bankrashof en de Emmakade waar twee VvE’s duurzaamheidsmaatregelen nemen.

Verkeer & Vervoer gisteren 14:59

Vies busstation is schandvlek van Amstelveen

Amstelveen - Grote hoeveelheden duivenpoep, vies meubilair, graffiti, wildplassers, defecte verlichting, fietswrakken, overal peuken op de grond: het busstation van Amstelveen is verworden tot de schandvlek van Amstelveen. Voor wethouder Herbert Raat (Openbaar Vervoer, VVD) is het basta en moet de bezem er rigoureus doorheen.

Sport gisteren 14:29

AmstelveenSport kijkt terug op een succesvolle Nationale Sportweek

Amstelveen - Tien dagen lang was er extra aandacht voor sport en bewegen in Amstelveen. Ontdekken welke sport je een boost geeft, stond centraal. Er waren sportactiviteiten voor iedereen van alle leeftijden. De Nationale Sportweek ging op vrijdag 15 september van start met de 10@10 challenge op de basisscholen in Amstelveen.

Algemeen gisteren 12:26

Gemeentelijke zonnepanelenactie voor woningeigenaren in Amstelveen Noord

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Noord kunnen zich nog tot en met 28 oktober 2023 inschrijven voor een speciale inkoopactie voor zonnepanelen via gemeente Amstelveen. Deze week (do 28 sep) kunnen bewoners een online inforamtiebijeenkomst over deze actie bijwonen.