De winnende foto van Dora Barens

Amstelveense fotografe Dora Barens wint fameuze fotoprijs

Amstelveen - Een foto van de Amstelveense fotografe Dora Barens is door de vakjury van de International Association of Professional Birth Photographers uitgeroepen tot de mooiste geboortefoto ter wereld in de categorie 'labor'.

Elk jaar worden de Oscars van geboortefotografen uitgereikt door de internationale organisatie. In vier categorieën strijden 1200 leden uit 51 landen om de titel van 'de beste geboortefoto van het jaar te winnen.

Dora Barens is bijzonder blij met deze erkenning: 'In de afgelopen 7 jaar heb ik vele geboortes vastgelegd maar nu voelde ik voor het eerst dat mijn foto goed genoeg is om mee te doen aan deze prestigieuze wedstrijd. En als je gelijk wint en tussen de beste geboortefotografen van de wereld mag staan dan is dat een bijzonder mooie erkenning van mijn werk.'

De prachtige foto is vorig jaar gemaakt tijdens een badbevalling in zonsondergang. 'Ik ben vooral blij dat ik met deze foto kan laten zien waar geboortefotografie om gaat: de emoties en de liefde', aldus de Amstelveense fotografe.

Afgelopen week werd de winnende foto ook al bekroond met de publieksprijs van een andere internationale wedstrijd 'Birth becomes her'. 


Meer nieuws

112 vandaag 15:26

Aanrijding op Sportlaan: fiets/auto

Amstelveen - Op de Sportlaan, nabij de rotonde met de Beneluxbaan, heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser.

Gezondheid & welzijn vandaag 07:30

Brentano heeft hart en zorg voor haar medewerkers

Amstelveen - ‘Leef je eigen leven’, is het motto van organisatie Brentano. ‘De bewoners voeren zoveel mogelijk eigen regie over het wonen en leven binnen de zorginstelling. Dit houdt mensen betrokken en vitaal’, vertelt Ans Koppers van Personeelszaken. Hoewel de bewoners centraal staan bij Brentano, is er ook veel aandacht voor de medewerkers. Ans is projectleider van het e-bike programma ‘vitaal de wijk in’ en vertelt over het belang van werkplezier en vitaliteit.

Algemeen gisteren 14:09

Weg vrij voor islamitische basisschool in Amstelveen; want in 'vergelijkbaar' Maastricht ook voldoende animo

Amstelveen - Amstelveen dient een islamitische basisschool op te nemen in het lokale scholenplan, ondanks dat de gemeente van mening is dat daar geen behoefte aan is. De Raad van State (RvS) oordeelde deze maand dat de minister - op basis van een vergelijking tussen Amstelveen en Maastricht - heeft kunnen aantonen dat er voldoende animo is voor een dergelijke school in Amstelveen.