Artistieke impressie van de nieuwe Aquariusflat, met een etage erboven op [Beeld: Eigen Haard]

Amstelveense 'horrorflat' wordt duurzaam wooncomplex

Amstelveen - De veelbesproken Aquariusflat in de wijk Groenelaan, die de afgelopen jaren de bijnaam horrorflat kreeg, staat een volledige metamorfose en uitbreiding te wachten die in 2023 gereed moet zijn.   

Woningcorporatie Eigen Haard meldt vandaag in een persbericht dat bij een draagvlakmeting onder stemgerechtigde bewoners ruim 80 procent heeft ingestemd met grootschalige renovatie van de flat. ‘De steun voor het plan betekent dat de voorbereiding van de renovatie van de flat en de herhuisvesting van bewoners door kunnen', meldt Eigen Haard.

'Horroflat'

De Aquariusflat in de wijk Groenelaan kreeg van het SBS-programma 'Foute Boel' de bijnaam horrorflat vanwege langdurig achterstallig onderhoud. Gemeente Amstelveen uitte recent nog zorgen over de voortgang van de herhuisvesting van de huidige bewoners.

‘De technische mankementen hebben de afgelopen jaren voor veel onrust gezorgd bij bewoners’, erkent Bert Halm, bestuursvoorzitter van Eigen Haard. ‘Nu weten we zeker dat we de renovatie kunnen uitvoeren. Daar gaan we enorm ons best voor doen zodat er in 2023 een mooi en duurzaam gebouw staat met 40 extra woningen.'

de nieuwe aquarius.jpg
Impressie nieuwe Aquariusflat [Beeld: Eigen Haard]

Halm wil vooral de leden van de bewonerscommissie een groot compliment geven: 'Samen met mijn collega’s hebben ze een goed plan gemaakt voor de huidige en voor nieuwe bewoners’. Halm spreekt van een mijlpaal waar hij blij en trots op is.

Herhuisvesting huidige bewoners

Eigen Haard laat weten dat sinds juli 2019 ruim 90 van de 148 huishoudens zijn verhuisd: ‘Van de overgebleven huishoudens willen zo’n 25 huishoudens definitief verhuizen naar een andere woning. Eigen Haard zet alles op alles om deze groep de komende maanden te verhuizen. Daarna zoekt de corporatie tijdelijke woningen voor de 30 huishoudens die na de renovatie terugkeren naar de Aquarius.'

Duurzame maatregelen en nieuwe keukens

De Aquariusflat wordt omgebouwd tot een duurzame, comfortabele en veiliger flat en krijgt bovendien meer woningen. ‘De Aquarius wordt helemaal opgeknapt. De gevel-isolatie, nieuwe verwarmingsinstallatie en zonnepanelen maken het gebouw duurzaam en zorgen voor lage stookkosten. Dankzij driedubbel isolatieglas, nieuwe keukens en badkamers stijgt het comfort. Door het bouwen van extra entrees wordt het gebouw intiemer en veiliger. Tenslotte komt er een verdieping op het gebouw waardoor het aantal woningen stijgt van 148 naar 188’, aldus Eigen Haard.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.