Artistieke impressie van de nieuwe Aquariusflat, met een etage erboven op [Beeld: Eigen Haard]

Amstelveense 'horrorflat' wordt duurzaam wooncomplex

Amstelveen - De veelbesproken Aquariusflat in de wijk Groenelaan, die de afgelopen jaren de bijnaam horrorflat kreeg, staat een volledige metamorfose en uitbreiding te wachten die in 2023 gereed moet zijn.   

Woningcorporatie Eigen Haard meldt vandaag in een persbericht dat bij een draagvlakmeting onder stemgerechtigde bewoners ruim 80 procent heeft ingestemd met grootschalige renovatie van de flat. ‘De steun voor het plan betekent dat de voorbereiding van de renovatie van de flat en de herhuisvesting van bewoners door kunnen', meldt Eigen Haard.

'Horroflat'

De Aquariusflat in de wijk Groenelaan kreeg van het SBS-programma 'Foute Boel' de bijnaam horrorflat vanwege langdurig achterstallig onderhoud. Gemeente Amstelveen uitte recent nog zorgen over de voortgang van de herhuisvesting van de huidige bewoners.

‘De technische mankementen hebben de afgelopen jaren voor veel onrust gezorgd bij bewoners’, erkent Bert Halm, bestuursvoorzitter van Eigen Haard. ‘Nu weten we zeker dat we de renovatie kunnen uitvoeren. Daar gaan we enorm ons best voor doen zodat er in 2023 een mooi en duurzaam gebouw staat met 40 extra woningen.'

de nieuwe aquarius.jpg
Impressie nieuwe Aquariusflat [Beeld: Eigen Haard]

Halm wil vooral de leden van de bewonerscommissie een groot compliment geven: 'Samen met mijn collega’s hebben ze een goed plan gemaakt voor de huidige en voor nieuwe bewoners’. Halm spreekt van een mijlpaal waar hij blij en trots op is.

Herhuisvesting huidige bewoners

Eigen Haard laat weten dat sinds juli 2019 ruim 90 van de 148 huishoudens zijn verhuisd: ‘Van de overgebleven huishoudens willen zo’n 25 huishoudens definitief verhuizen naar een andere woning. Eigen Haard zet alles op alles om deze groep de komende maanden te verhuizen. Daarna zoekt de corporatie tijdelijke woningen voor de 30 huishoudens die na de renovatie terugkeren naar de Aquarius.'

Duurzame maatregelen en nieuwe keukens

De Aquariusflat wordt omgebouwd tot een duurzame, comfortabele en veiliger flat en krijgt bovendien meer woningen. ‘De Aquarius wordt helemaal opgeknapt. De gevel-isolatie, nieuwe verwarmingsinstallatie en zonnepanelen maken het gebouw duurzaam en zorgen voor lage stookkosten. Dankzij driedubbel isolatieglas, nieuwe keukens en badkamers stijgt het comfort. Door het bouwen van extra entrees wordt het gebouw intiemer en veiliger. Tenslotte komt er een verdieping op het gebouw waardoor het aantal woningen stijgt van 148 naar 188’, aldus Eigen Haard.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels vandaag 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport gisteren 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen gisteren 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.