Artistieke impressie van de nieuwe Aquariusflat, met een etage erboven op [Beeld: Eigen Haard]

Amstelveense 'horrorflat' wordt duurzaam wooncomplex

Amstelveen - De veelbesproken Aquariusflat in de wijk Groenelaan, die de afgelopen jaren de bijnaam horrorflat kreeg, staat een volledige metamorfose en uitbreiding te wachten die in 2023 gereed moet zijn.   

Woningcorporatie Eigen Haard meldt vandaag in een persbericht dat bij een draagvlakmeting onder stemgerechtigde bewoners ruim 80 procent heeft ingestemd met grootschalige renovatie van de flat. ‘De steun voor het plan betekent dat de voorbereiding van de renovatie van de flat en de herhuisvesting van bewoners door kunnen', meldt Eigen Haard.

'Horroflat'

De Aquariusflat in de wijk Groenelaan kreeg van het SBS-programma 'Foute Boel' de bijnaam horrorflat vanwege langdurig achterstallig onderhoud. Gemeente Amstelveen uitte recent nog zorgen over de voortgang van de herhuisvesting van de huidige bewoners.

‘De technische mankementen hebben de afgelopen jaren voor veel onrust gezorgd bij bewoners’, erkent Bert Halm, bestuursvoorzitter van Eigen Haard. ‘Nu weten we zeker dat we de renovatie kunnen uitvoeren. Daar gaan we enorm ons best voor doen zodat er in 2023 een mooi en duurzaam gebouw staat met 40 extra woningen.'

de nieuwe aquarius.jpg
Impressie nieuwe Aquariusflat [Beeld: Eigen Haard]

Halm wil vooral de leden van de bewonerscommissie een groot compliment geven: 'Samen met mijn collega’s hebben ze een goed plan gemaakt voor de huidige en voor nieuwe bewoners’. Halm spreekt van een mijlpaal waar hij blij en trots op is.

Herhuisvesting huidige bewoners

Eigen Haard laat weten dat sinds juli 2019 ruim 90 van de 148 huishoudens zijn verhuisd: ‘Van de overgebleven huishoudens willen zo’n 25 huishoudens definitief verhuizen naar een andere woning. Eigen Haard zet alles op alles om deze groep de komende maanden te verhuizen. Daarna zoekt de corporatie tijdelijke woningen voor de 30 huishoudens die na de renovatie terugkeren naar de Aquarius.'

Duurzame maatregelen en nieuwe keukens

De Aquariusflat wordt omgebouwd tot een duurzame, comfortabele en veiliger flat en krijgt bovendien meer woningen. ‘De Aquarius wordt helemaal opgeknapt. De gevel-isolatie, nieuwe verwarmingsinstallatie en zonnepanelen maken het gebouw duurzaam en zorgen voor lage stookkosten. Dankzij driedubbel isolatieglas, nieuwe keukens en badkamers stijgt het comfort. Door het bouwen van extra entrees wordt het gebouw intiemer en veiliger. Tenslotte komt er een verdieping op het gebouw waardoor het aantal woningen stijgt van 148 naar 188’, aldus Eigen Haard.


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn 27 jan. 2023 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur 27 jan. 2023 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.