Amstelveense huisarts doet dringende oproep: mondkapjes nodig

Amstelveen - De Amstelveense huisarts Hanna Jellema slaakt een noodkreet omdat zij vreest dat de huisartsen in Amstelveen, inclusief haar eigen praktijk, op korte termijn een tekort zullen hebben aan mondkapjes. Ze doet een dringende oproep aan mensen die mondkapjes over hebben of kunnen missen om deze te doneren.

'De beschermingsmiddelen die wij nodig hebben om ons werk goed te blijven doen, zijn erg schaars', zegt een bezorgde Jellema, werkzaam als huisarts in Huisartsenpraktijk Melkweg in Middenhoven. 'Helaas zullen we op korte termijn echt tekort hebben.'

Doneren 
Ze hoopt dat Amstelveners die mondkapjes over hebben deze kunnen doneren. ' Het liefst natuurlijk van goede kwaliteit, maar we zijn overal blij mee', zegt ze. 'We zijn heel dankbaar dat we afgelopen week al van enkele patiënten wat mondkapjes gedoneerd hebben gekregen.' 

'Ongetwijfeld hebben alle huisartsenpraktijken in Amstelveen dezelfde zorgen en problemen,' zegt Jellema. Ze doet dan ook het dringende verzoek dat wie mondkapjes kan missen, contact opneemt met zijn eigen huisarts hoe en waar zij mondkapjes kunnen doneren.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.