Amstelveense huisarts doet dringende oproep: mondkapjes nodig

Amstelveen - De Amstelveense huisarts Hanna Jellema slaakt een noodkreet omdat zij vreest dat de huisartsen in Amstelveen, inclusief haar eigen praktijk, op korte termijn een tekort zullen hebben aan mondkapjes. Ze doet een dringende oproep aan mensen die mondkapjes over hebben of kunnen missen om deze te doneren.

'De beschermingsmiddelen die wij nodig hebben om ons werk goed te blijven doen, zijn erg schaars', zegt een bezorgde Jellema, werkzaam als huisarts in Huisartsenpraktijk Melkweg in Middenhoven. 'Helaas zullen we op korte termijn echt tekort hebben.'

Doneren 
Ze hoopt dat Amstelveners die mondkapjes over hebben deze kunnen doneren. ' Het liefst natuurlijk van goede kwaliteit, maar we zijn overal blij mee', zegt ze. 'We zijn heel dankbaar dat we afgelopen week al van enkele patiënten wat mondkapjes gedoneerd hebben gekregen.' 

'Ongetwijfeld hebben alle huisartsenpraktijken in Amstelveen dezelfde zorgen en problemen,' zegt Jellema. Ze doet dan ook het dringende verzoek dat wie mondkapjes kan missen, contact opneemt met zijn eigen huisarts hoe en waar zij mondkapjes kunnen doneren.


Meer nieuws

Wonen gisteren 15:35

Amstelveen komt met nieuwe actie voor aanschaf zonnepanelen

Amstelveen - Huiseigenaren in Amstelveen Noord kunnen binnenkort weer profiteren van voordeel bij de aanschaf van zonnepanelen. Gemeente Amstelveen organiseert samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie.

Corona Amstelveen 22 sep. 2020 14:55

Verdubbeling corona-besmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal vastgestelde corona-besmettingen (COVID-19) is in Amstelveen opgelopen naar 203, nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van een week eerder, zo blijkt uit een nieuwe update van het RIVM.

Verkeer & Vervoer 22 sep. 2020 14:28

Test met ‘wachtrijvoorspeller’ wordt uitgebreid

Amstelveen - De provincie Noord-Holland gaat een technische test met zogenoemde 'wachtrijvoorspellers', die het aantal wachtende auto's voor een verkeerslicht voorspellen om de doorstroming te bervorderen, uitbreiden. De voorspeller wordt al ingezet op de N201 nabij Schiphol, maar het ligt uiteindelijk in de bedoeling de nieuwe techniek op 270 kruispunten in de provincie in te zetten.