Wethouder Ellermeijer (r) met Evert Bartlema van !WOON

Amstelveense huurders met klachten kunnen nu terecht bij !WOON

Amstelveen – Amstelveense huurders die in de clinch liggen met verhuurders kunnen voortaan geadviseerd en geholpen worden door de onafhankelijke organisatie !WOON. Gemeente Amstelveen heeft een contract met de organisatie gesloten.

!WOON adviseert en helpt huurders met oplossen van problemen en staat huurders bijvoorbeeld bij tijdens een renovatie. ‘In Amstelveen zijn veel gevallen bekend van problemen tussen huurders en verhuurders”, zegt wethouder wonen Rob Ellermeijer (VVD), die niet specifiek op bepaalde verhuurders wijst. Maar het is algemeen bekend dat er over de grootste woningcorporatie in Amstelveen, Eigen Haard, onvrede is.   

Gebrek aan vertrouwen

Volgens Ellermeijer is vooral 'de communicatie voor verbetering vatbaar, maar er spelen ook geschillen over bijvoorbeeld onderhoud, stookkosten en servicekosten. Dit alles heeft ertoe geleid dat er onder sommige huurders in Amstelveen onrust heerst; een gebrek aan vertrouwen.’

Behoefte

In !WOON heeft de gemeente een partij gevonden die als onafhankelijke ondersteuner huurders kan bijstaan: ‘Er is een duidelijke behoefte aan een goede ondersteuning van de huurders in Amstelveen. Met dit contract met !WOON neemt de gemeente haar verantwoordelijkheid om hierin te faciliteren”, zegt Ellermeijer.

!WOON is voornamelijk actief in Amsterdam. Directeur Evert Bartlema is enthousiast nu ook in Amstelveen aan de slag te gaan: “We zijn blij dat we ook in Amstelveen huurders kunnen helpen met vragen over of problemen met hun woonsituatie. Huurders hebben te maken met vergelijkbare kwesties en onze Amsterdamse expertise komt dan hopelijk goed van pas.”

Spreekuurpunten Amstelveen

Huurders die problemen hebben of een geschil met hun verhuurder, kunnen vanaf 1 maart twee keer per week terecht in nader te bepalen Amstelveense wijkcentra. !WOON is ook bereikbaar via www.wooninfo.nl/contact/amstelveen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.