Amstelveense kappers in het nauw: aandoenlijke noodoproep maakt veel los

Amstelveen - Naast tal van horecazaken verkeren ook steeds meer Amstelveense kapsalons in het nauw door de gedwongen lockdown en het uitblijven van steun. Een met handgeschreven briefjes volgeplakte etalage van een kapsalon in Amstelveen Noord maakt het nodige los in Amstelveen. 

'Mijn spaarpot is leeg' - 'Ik knip niet stiekem thuis' - 'Ik val tussen de wal en het schip' - en 'Ik hou mij aan de regels' zijn enkele van de vele handgeschreven boodschappen op het etalageraam die 1 op 1 gelden voor veel Amstelveense kappers op dit moment.

De volgeplakte etalage is te zien bij Sylvia's Haarmode, een kleine kapsalon aan de Nieuwe Karselaan. Het verhaal van eigenaresse Sylvia, die haar etalage beplakte met de handgeschreven briefjes ('want ik weet maar weinig van social media en ik wist echt niet meer wat ik moest doen') is schrijnend, maar helaas waarheid voor veel meer kapsalon-eigenaren, weet ze te vertellen.

Zelf is ze eind 50 en ze valt letterlijk nét buiten alle regelingen: ze krijgt letterlijk geen cent steun en er komt ook anderzijds niets binnen, want ze respecteert de corona-regels strikt. 'Ik begrijp de regels en ik neem die echt ter harte.' Haar restte niets anders meer dan op haar etalageraam op aandoenlijke wijze te vragen om een beetje steun, want het vlees is simpelweg van de botten. Ze laat weten dat ze het opneemt voor alle kappers die in nood verkeren, 'want er zijn heel veel kappers radeloos,' zegt ze. 'Ik spreek veel collega's, ook buiten Amstelveen, die in het zelfde schuitje zitten.'

De Kapper

Ad van Gorkom van De Kapper spotte de etalage van Sylvia en concludeerde al snel dat vrijwel elke regel op de briefjes ook voor hem van toepassing is. Hij verspreidde de foto van Sylvia in zijn netwerk en kreeg daarop talloze reacties. Ook Ad neemt het op voor de noodlijdende kappers in Amstelveen: en dat zijn er nog al wat. Binnen de gemeente zijn sowieso meer dan honderd  (naar verluidt 130) kapsalons gevestigd, waarvan veel kappers in hetzelfde penibele schuitje zitten: het water staat ze aan de lippen: er is geen steun, er zijn nul inkomsten en er is geen perspectief. 

Slapeloze nachten

'Ik slaap helemaal niet meer', zegt een uit het lood geslagen Sylvia. Als er geen avondklok was geweest had ze 's nachts wandelingen kunnen maken met Ad van Gorkom, want ook die heeft alleen maar slapeloze nachten sinds er geen cent meer binnenkomt bij zijn twee zaken in het Oude Dorp in Amstelveen en de Rijnstraat in Amsterdam. 'De minister heeft laten weten dat we tussen het wal en het schip vallen, daar moeten we het dan mee doen,' zegt Ad, die overal aan de deur klopt: of het nu de gemeente is of de ondernemersverening. 'Veel kappers gaan dit niet volhouden', zegt Ad. 'Ik hoop van harte dat er snel wat gaat gebeuren, want er staan heel veel kapsalons op omvallen.'


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.