De Urbanuskerk in Bovenkerk, gezien vanaf de parkeerplaats achter Silversant

Amstelveense kerken kleuren weer oranje: Orange The World

Amstelveen - Diverse kerken in Amstelveen kleuren vanavond oranje in het kader van de Orange The World-campagne, waarbij aandacht wordt gevraagd voor het tegengaan van geweld tegen vrouwen. 

Net als vorig jaar wil Amstelveen met de uitgelichte kerken een statement maken. Ook diverse Amstelveense wijkcentra hebben vandaag een speciale vlag laten wapperen, waarmee ze vrouwen en meisjes die geweld ervaren een hart onder de riem steken. De actie dient ook om slachtoffers bewust te maken dat om hulp vragen nodig is.

De gemeente meldt dat Amstelveners die te maken hebben met intimidatie of geweld hulp kunnen zoeken via Veilig Thuis (0800 - 2000). De Orange The World-actie wordt ondersteund door gemeente Amstelveen en de Soroptimisten.

Op de foto een oranje uitgelichte Urbanuskerk in Bovenkerk, die extra opvalt tussen de dakverlichting van eetcafe Silversant.


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.