Pixabay.com

‘Amstelveense lastenverhoging veroorzaakt door landelijke overheid’

Amstelveen  – De financieel woordvoerders van coalitiepartijen D66 en VVD in Amstelveen zijn van mening dat gemeente Amstelveen de stijging van de woonlasten tot een minimum beperkt en dat de lastenstijging vooral door de landelijke overheid wordt veroorzaakt.  

De twee coalitiepartijen reageren daags na de publicatie van De Telegraaf op de forse stijging van de gemiddelde woonlasten in Nederland op de Amstelveense situatie.

Plus 4,7 procent
‘De Telegraaf meldt in haar nieuwsbericht dat de gemiddelde woonlasten komend jaar flink zullen stijgen. Het landelijk gemiddelde bedraagt 5,2% en in Amstelveen stijgen deze lasten met 4,7%.’, stellen de financieel woordvoerders Tom Coumans (VVD) en Harmen van der Steenhoven (D66). Ze  benadrukken dat het beleid in Amstelveen onverminderd blijft staan dat de lasten uitsluitend worden verhoogd met de gebruikelijke inflatie en eventuele belastingverhogingen vanuit de Rijksoverheid.

Afvalverwerking
‘De huidige stijging wordt veroorzaakt door de fors hogere belastingen die aan het Rijk moeten worden betaald voor het verwerken van afval. Zowel huiseigenaren als huurders zijn hiervan de dupe. Vervelend dat hierdoor het beeld kan ontstaan dat gemeenten de lasten fors verhogen terwijl dit eigenlijk door de landelijke overheid wordt veroorzaakt', aldus de woordvoerders.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.