Wethouder Floor Gordon bracht een bezoek aan de Amstelveense Bomenschool bij Langs de Akker. Boomverzorger Sjaak Tessel vertelt over de verzorging van bomen.

Amstelveense leerlingen Bomenschool verplanten 100 bomen tijdens Nationale Boomfeestdag

Amstelveen - Op de Amstelveense Bomenschool zijn in de afgelopen drie jaar al ruim 1500 bomen geplant en verzorgd door enthousiaste leerlingen van verschillende basisscholen in Amstelveen. Nu een deel van deze jonge bomen zich in recordtempo ontwikkelt, gaan kinderen dit najaar 100 bomen verplanten tijdens de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag 2023. Wethouder Floor Gordon bracht onlangs een bezoek aan de Bomenschool aan Langs de Akker.  

Wethouder Floor Gordon (Groen en Natuur- en Milieueducatie): 'We staan hier tussen bomen die nog maar een paar jaar geleden zijn geplant door Amstelveense kinderen. Het is enorm verrassend en prachtig om te zien hoe hard deze jonge, inheemse bomen zijn gegroeid. Daarom gaan we 100 bomen alvast verplanten met basisschoolleerlingen tijdens de viering van de Nationale boomfeestdag die dit jaar in Amstelveen plaatsvindt. Anders worden ze veel te groot om met de kinderen te verplaatsen!'

Nationale Boomfeestdag 2023

‘Opgroeien met bomen’ is het thema van de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag 2023 die op 15 november in Amstelveen plaatsvindt. Tijdens de Nationale Boomfeestdag planten kinderen zo’n 200.000 bomen en struiken door heel Nederland. De gemeente Amstelveen en Stichting Nationale Boomfeestdag zijn druk bezig met de voorbereidingen van de viering. 

Bomenschool

De Bomenschool is een lokale kwekerij van de gemeente waar kinderen bomen kunnen planten en in het voorjaar en najaar les krijgen over het ecosysteem en verzorging van de bomen. De Bomenschool heeft twee locaties in Amstelveen: een locatie aan Langs de Akker 1 en een locatie op het complex van schooltuin Bankrasflora aan de Jeanne d’Arclaan.

Wethouder Gordon voegt toe: 'Het is zo waardevol voor kinderen om te leren hoe je zelf bomen plant en verzorgt. En waarom bomen belangrijk zijn voor onze stad.'
Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:34

Speciale signeersessie Marianne Timmer bij De Wijnschuur

Amstelveen/Nes/Uithoorn - Olympisch kampioen Marianne Timmer komt op zaterdag 9 december 2023 tussen 15.00 en 17.00 uur naar De Wijnschuur in Nes aan de Amstel om haar nieuwe boek 'De Timmerfabriek' te promoten en te signeren.  

Horeca 6 dec. 2023 15:00

X-MAS Bajes Cocktail Night: reserveer je plekje

Amstelveen - In De Bajes aan de Ouderkerkerlaan 1-2 wordt vrijdagavond 15 december 2023 een X-MAS Bajes Cocktail Night gehouden. Je kan nu je plekje reserveren voor deze gezellige cocktailavond in kerstsferen.