Wethouder Floor Gordon bracht een bezoek aan de Amstelveense Bomenschool bij Langs de Akker. Boomverzorger Sjaak Tessel vertelt over de verzorging van bomen.

Amstelveense leerlingen Bomenschool verplanten 100 bomen tijdens Nationale Boomfeestdag

Amstelveen - Op de Amstelveense Bomenschool zijn in de afgelopen drie jaar al ruim 1500 bomen geplant en verzorgd door enthousiaste leerlingen van verschillende basisscholen in Amstelveen. Nu een deel van deze jonge bomen zich in recordtempo ontwikkelt, gaan kinderen dit najaar 100 bomen verplanten tijdens de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag 2023. Wethouder Floor Gordon bracht onlangs een bezoek aan de Bomenschool aan Langs de Akker.  

Wethouder Floor Gordon (Groen en Natuur- en Milieueducatie): 'We staan hier tussen bomen die nog maar een paar jaar geleden zijn geplant door Amstelveense kinderen. Het is enorm verrassend en prachtig om te zien hoe hard deze jonge, inheemse bomen zijn gegroeid. Daarom gaan we 100 bomen alvast verplanten met basisschoolleerlingen tijdens de viering van de Nationale boomfeestdag die dit jaar in Amstelveen plaatsvindt. Anders worden ze veel te groot om met de kinderen te verplaatsen!'

Nationale Boomfeestdag 2023

‘Opgroeien met bomen’ is het thema van de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag 2023 die op 15 november in Amstelveen plaatsvindt. Tijdens de Nationale Boomfeestdag planten kinderen zo’n 200.000 bomen en struiken door heel Nederland. De gemeente Amstelveen en Stichting Nationale Boomfeestdag zijn druk bezig met de voorbereidingen van de viering. 

Bomenschool

De Bomenschool is een lokale kwekerij van de gemeente waar kinderen bomen kunnen planten en in het voorjaar en najaar les krijgen over het ecosysteem en verzorging van de bomen. De Bomenschool heeft twee locaties in Amstelveen: een locatie aan Langs de Akker 1 en een locatie op het complex van schooltuin Bankrasflora aan de Jeanne d’Arclaan.

Wethouder Gordon voegt toe: 'Het is zo waardevol voor kinderen om te leren hoe je zelf bomen plant en verzorgt. En waarom bomen belangrijk zijn voor onze stad.'
Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:56

Slot op twee illegale bordeelwoningen in Amstelveen

Amstelveen – In de wijken Keizer Karelpark en Westwijk zijn op last van burgemeester Tjapko Poppens twee woningen gesloten omdat ze werden gebruikt voor illegale prostitutie. De gemeente en de politie kwamen de adressen op het spoor na meldingen van inwoners

Politiek vandaag 10:54

Nieuwbouw of renovatie zwembad De Meerkamp? Duidelijkheid in 2025

Amstelveen – Er komt in het voorjaar van 2025 duidelijkheid of het verouderde en energieslurpende zwembad De Meerkamp gerenoveerd wordt, of dat er een nieuw zwembad wordt gebouwd. Het College van B en W was van plan rond 2028 met een uitwerking van plannen voor De Meerkamp te komen, maar op initiatief van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en D66 wordt de beslissing over de toekomst van het zwembad naar voren gehaald.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:00

Amstelveen van voorheen (412)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 412 een oude prentbriefkaart uit 1935 van het Oude Dorp met (links) de eerste Albert Heijn van Amstelveen. Het filiaal opende in 1924 de deuren, Albert Heijn zit dus inmiddels 100 jaar in Amstelveen.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:00

Vandaag is de dag dat Tram 25 officieel naar Uithoorn rijdt

Amstelveen / Uithoorn - Tram 25 doet vanaf vandaag, zondag 21 juli, officieel ook Uithoorn aan. Het project Uithoornlijn is daarmee afgerond en de tramverbinding Amsterdam Zuid - Amstelveen - Uithoorn is een feit.