Kraam op de Amstelveense vrijdagmarkt. [Beeld: gemeente Amstelveen]

Amstelveense markt komt met digitale kramen: verse producten thuisbezorgd

Amstelveen – De Amstelveense weekmarkt start vanaf 5 maart 2021 met thuisbezorgen van verse producten via de online dienst bezorgbakkie.nl. Daar zijn 'digitale marktkramen' te vinden waar tal van marktproducten van de Amstelveense markt besteld kunnen worden die op de marktdag (vrijdag) tegen betaling (5,95) thuis worden bezorgd.

Het gaat om verse producten direct van de kraam, zoals fruit, noten, kaas, vlees, kip, vis, brood, delicatessen en bloemen. De Amstelveense marktproducten  worden niet alleen in Amstelveen bezorgd, maar ook in Ouderkerk aan de Amstel en Buitenveldert. 

Wethouder: goede oplossing

Dat meldt gemeente Amstelveen. Inwoners kunnen de hele week hun bestellingen plaatsen die op de marktdag worden bezorgd: de bezorgkosten bedragen 5,95 euro. Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66) noemt het goed dat in deze tijd verse producten direct van de weekmarkt bij de mensen thuis kunnen worden gebracht: ‘Met name voor een groep inwoners die niet naar de markt durven in verband met corona of voor wie de boodschappen te zwaar zijn is dit een goede oplossing.’

De online Amstelveense marktramen  zijn te vinden op de website www.bezorgbakkie.nl


Meer nieuws

Politiek vandaag 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen vandaag 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.