Amstelveense onderneemster zoekt platen voor het goede doel

Amstelveense onderneemster zoekt platen voor het goede doel Foto: Music Meeting Lounge

AMSTELVEEN - In januari opent de Amstelveense onderneemster Marianne Kuiper de deuren van een unieke vergaderruimte met een muzikale knipoog naar vervlogen tijden, de Music Meeting Lounge. Gasten kunnen hier volop vergaderen terwijl LP's op de achtergrond draaien en het warme gevoel van die krakende grammofoonnaald op vinyl creëren.


- Lees verder onder deze advertentie -

Terwijl de verbouwing nog in volle gang is, roept Kuiper mensen op langspeelplaten te doneren. De platen kunnen naar het adres Badlaan 1-bis in Amstelveen gebracht worden. Als tegenprestatie doneert Kuiper aan de Stichting Alzheimer Nederland.

Vergaderlocatie
Kuiper begon haar carrière bij Bilderberg waar Joop Braakhekke en later Loek Beeren de scepter zwaaiden. Daarna zette zij het succesvolle Efficient Hotel Partner op. Samen met een bevlogen team zoekt en boekt zij al twintig jaar hotel- en vergaderaccommodaties. Toen de kans zich voordeed een eigen vergaderlocatie te realiseren, bedacht ze zich geen moment en ging met de architect en conceptontwikkelaar Andreas Oerlemans om de tafel. Het werd al snel duidelijk: deze ruimte moest een eerbetoon worden aan de muziek. Met de fraaie platencollectie, die zij van haar vader erfde, als uitgangspunt.

Don't you forget about me!
Kuiper: "Mijn vader leed in zijn laatste jaren aan Alzheimer. Steeds als ik bij hem op bezoek kwam, vroeg hij wat ik met zijn platen ging doen. Dat ik er nu een mooie bestemming voor heb gevonden, voelt goed. Muziek inspireert en verbindt. Vandaar dat er gekozen is voor een dj-booth waar onze gasten gebruik van kunnen maken. Eén van de songs uit mijn vaders collectie is het welbekende 'Don't You Forget About Me' van Simple Minds. Dit is dan ook de slogan van de Music Meeting Lounge en dé link naar vroeger, naar mijn vader en het verrassende karakter van deze nieuwe locatie. Want wie hier vergadert heeft een onvergetelijke dag!"

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties