P60

Amstelveense ouderen kunnen weer rocken in P60

Amstelveen -  'Voor alle ouderen uit Amstelveen die niet achter de geraniums gevonden willen worden en niet alleen de bingo zien als hun favoriete uitje' gaan poppodium P60 en Amstelring Dagbesteding komende week weer van start met het senioren rockkoor.

P60 meldt dat vanaf 12 oktober het rockkoor weer start met reptities onder leiding van dirigent Boris Kothuis, bekend van de reguliere popkoren in Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen. 

The Zimmers

Het koor is geïnspireerd op de Britse band The Zimmers. De leadzanger van The Zimmers is 90 jaar oud en het oudste bandlid 100. Initiatiefnemer, Tim Samuels, wilde met The Zimmers een aanklacht maken tegen de manier waarop er met ouderen wordt omgegaan. Hij maakte hen krachtig zichtbaar door hen in een studio met elkaar te verenigen. Inmiddels hebben ze verschillende hits op hun naam staan, waaronder een cover van My Generation van The Who.

My Generation Amstelveen

Iedereen kan zich aansluiten, zowel bij het koor als bij de culturele middagen. Een gouden stem of zangervaring is absoluut geen vereiste, goede zin des te meer.  Vanaf 12 oktober 2021 repeteert het koor op de dinsdagmiddagen en is er iedere eerste dinsdag van de maand een cultureel programma in het café van het Poppodium aan het Stadsplein. Het Cultuurcafé is gratis en de koor-repetities kosten €8,00 per keer, inschrijven kan op: www.p60.nl/12-10-2021/senioren-rockkoor-repetitie of aan de kassa van P60. 

Voor meer informatie: stuur een e-mailbericht naar Mygeneration@amstelring.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen vandaag 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.