Politie Amstelveen

Amstelveense ouderen vaak slachtoffer misdrijven: politiek luidt noodklok

Amstelveen - De politieke partijen VVD, D66 en Senioren Belangen Amstelveen (SBA) maken zich grote zorgen over het welzijn en de veiligheid van Amstelveense ouderen, die de laatste tijd opvallend vaak slachtoffer lijken te zijn van straatovervallen, oplichting, cybercriminaliteit en andersoortige misdrijven.

De fracties van VVD, D66 en SBA doelen op diverse misdrijven die de afgelopen tijd in Amstelveen plaatsvonden, waaronder straatroven op bejaarde inwoners (zie hier, hier en hier) en oplichting via nep-thuiszorgmedewerkers. De partijen willen weten hoe de veiligheid en het welzijn van Amstelveense ouderen beter kan worden gewaarborgd en hebben gezamenlijk vragen gesteld aan het College van B en W.

Meer inzicht 

De partijen willen weten hoe vaak ouderen het afgelopen jaar in Amstelveen het slachtoffer zijn geworden van criminaliteit en welke maatregelen het college heeft genomen en zal nemen om de veiligheid van ouderen te vergroten. VVD, D66 en SBA pleiten bovendien voor extra veiligheids- en/of voorlichtingsmaatregelen om de veiligheid van ouderen te verbeteren.  

Misdrijven met oudere slachtoffers

Amstelveen is volgens de drie partijen relatief gezien een veilige gemeente: ‘Het aantal misdrijven is de afgelopen jaren afgenomen en Amstelveners voelen zich over het algemeen veilig. Toch waren er de afgelopen maanden een aantal misdrijven te betreuren met oudere Amstelveners als slachtoffer.’

‘Zo werd begin mei van dit jaar tot tweemaal toe een ouder persoon het slachtoffer van een straatoverval. Ook zijn de afgelopen tijd een aantal Amstelveense ouderen het slachtoffer geworden van een babbeltruc door vrouwen die zich voordoen als thuiszorgmedewerkers en vervolgens kostbaarheden uit de woning van het slachtoffers wegnamen.’


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.