Politie Amstelveen

Amstelveense ouderen vaak slachtoffer misdrijven: politiek luidt noodklok

Amstelveen - De politieke partijen VVD, D66 en Senioren Belangen Amstelveen (SBA) maken zich grote zorgen over het welzijn en de veiligheid van Amstelveense ouderen, die de laatste tijd opvallend vaak slachtoffer lijken te zijn van straatovervallen, oplichting, cybercriminaliteit en andersoortige misdrijven.

De fracties van VVD, D66 en SBA doelen op diverse misdrijven die de afgelopen tijd in Amstelveen plaatsvonden, waaronder straatroven op bejaarde inwoners (zie hier, hier en hier) en oplichting via nep-thuiszorgmedewerkers. De partijen willen weten hoe de veiligheid en het welzijn van Amstelveense ouderen beter kan worden gewaarborgd en hebben gezamenlijk vragen gesteld aan het College van B en W.

Meer inzicht 

De partijen willen weten hoe vaak ouderen het afgelopen jaar in Amstelveen het slachtoffer zijn geworden van criminaliteit en welke maatregelen het college heeft genomen en zal nemen om de veiligheid van ouderen te vergroten. VVD, D66 en SBA pleiten bovendien voor extra veiligheids- en/of voorlichtingsmaatregelen om de veiligheid van ouderen te verbeteren.  

Misdrijven met oudere slachtoffers

Amstelveen is volgens de drie partijen relatief gezien een veilige gemeente: ‘Het aantal misdrijven is de afgelopen jaren afgenomen en Amstelveners voelen zich over het algemeen veilig. Toch waren er de afgelopen maanden een aantal misdrijven te betreuren met oudere Amstelveners als slachtoffer.’

‘Zo werd begin mei van dit jaar tot tweemaal toe een ouder persoon het slachtoffer van een straatoverval. Ook zijn de afgelopen tijd een aantal Amstelveense ouderen het slachtoffer geworden van een babbeltruc door vrouwen die zich voordoen als thuiszorgmedewerkers en vervolgens kostbaarheden uit de woning van het slachtoffers wegnamen.’


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport gisteren 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca 18 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.