112

Amstelveense politie pakt katalysatordieven op dankzij alerte buurtbewoners

Amstelveen - Dankzij alerte buurtbewoners heeft de Amstelveense politie afgelopen nacht twee mannen aangehouden die uit waren op auto-onderdelen aan de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen. De dieven werden betrapt met een katalysator en divers gereedschap in hun bezit.

De buurtbewoners wisten een gedetailleerde beschrijving te geven van een aantal verdachte mannen die midden in de nacht bij een auto bezig waren, waardoor de politie direct kon ingrijpen. Het ging om drie mannen, van wie er een wist te ontkomen, maar de politie heeft goede hoop ook deze verdachte alsnog aan te kunnen houden.

Edelmetalen

In Amstelveen worden geregeld katalysatoren onder auto's vandaan gestolen. Landelijk zijn bendes actief: het uitlaatonderdeel bevat diverse edelmetalen zoals palladium en platinum, waar de dieven het op hebben voorzien.

112

De katalysator die de dieven bij zich hadden, was net onder een voertuig vandaan gehaald. De politie is de melders zeer dankbaar en roept inwoners die verdachte omstandigheden zien dat eveneens direct te melden. De politie attendeert inwoners er daarbij op dat het noodnummer 112 niet alleen voor levensbedreigende situaties gebeld mag worden, maar ook voor heterdaad situaties waarin snelheid noodzakelijk is.


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.