Pixabay.com (ter illustratie, niet hond in kwestie)

Amstelveense politie redt opnieuw hond uit snikhete camper

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft niet voor het eerst deze zomer een hond moeten bevrijden uit een snikhete camper die geparkeerd stond. 

De politie laat weten een ruitje van de camper te hebben ingetikt om de hond te bevrijden. De hond werd meegenomen naar het politiebureau, waar de eigenaar zich uiteindelijk meldde: die heeft na verhoor een boete van 400 euro opgelegd gekregen.

De politie Amstelveen waarschuwde eerder al hondeneigenaren om zeker tijdens warme dagen geen dieren achter te laten in auto's, nadat de politie deze zomer al twee keer moest assisteren bij het bevrijden van viervoeters uit warme voertuigen.

Recent werd een hond uit een hete camper bevrijdt die in het Amsterdame bos stond geparkeerd. Ook die eigenaar kreeg een boete opgelegd van 400 euro.  Op de parkeerplaats bij sportpark Escapade werden deze zomer ook al twee Jack Russels uit een auto gehaald.

NH Nieuws / AAN! meldt dat de camper waar agenten van politie gisteren ingrepen net buiten de Amstelveense gemeentegrens geparkeerd stond: in Buitenveldert, nabij het Amstelpark. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.