Amstelveense scholieren gehoord in onderzoek naar cyberaanvallen op schoolsite

AMSTELVEEN – Twee middelbare scholieren van 15 en 16 jaar zijn door de politie gehoord in een onderzoek naar een dDos-aanval (het overbelasten van de server) op een website van een middelbare school in Amstelveen. De twee jongens - scholieren van de school - mochten na verhoor weer weg, maar blijven verdachten, zo laat het Openbaar Ministerie weten.

Aangifte

Op 15 maart 2016 deed de middelbare school aangifte van een reeks dDos-aanvallen op hun website. Een dDos-aanval, dat staat voor (distributed) Denial of Service, is om een computersysteem te overbelasten door massaal diensten ervan aan te roepen. Het sturen van een enorme hoeveelheid e-mails naar de server is hier een voorbeeld van.

dDos-aanval

Door het uitvoeren van een dDos-aanval kan de server niet meer gebruikt worden. Omdat scholen hier inmiddels sterk van afhankelijk zijn kunnen er door deze aanvallen grote problemen ontstaan.  Op deze school konden hierdoor geplande proefwerken en presentaties niet doorgaan. Ook konden leerlingen soms dagen niet of nauwelijks van het schoolnetwerk gebruik maken.

Cybercrimeteam

Het Cybercrimeteam van de Dienst Regionale Recherche te Amsterdam stelde een onderzoek in dat leidde naar de twee verdachten. Bij de verdachten zijn computers en mobiele telefoons in beslag genomen. De officier van justitie zal een beslissing nemen of zij worden vervolgd of niet.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.