Pixabay.com

Amstelveense scholieren houden zelfde kans op plaatsing in Amsterdam

Amstelveen - De kans voor Amstelveense scholieren om in Amsterdam onderwijs te volgen wordt niet verkleind. De plannen om Amsterdamse scholieren voorrang te geven zijn gesneuveld.  

Dat meldt gemeente Amstelveen in een persbericht.

OSVO, de vereniging voor Amsterdamse schoolbesturen, heeft aangegeven de zogenoemde matchingsprocedure voor middelbare scholen in de regio niet aan te passen. Er bestond een scenario waarbij Amsterdamse scholieren  voorrang zouden krijgen op Amsterdamse scholen. Dit zou ten koste gaan van leerlingen uit de regio (waaronder Amstelveen) die graag in Amsterdam onderwijs willen volgen, maar het scenario heeft het niet gehaald.De gemeente meldt dat OSVO, waar Rob Oudkerk voorzitter is, er niet is uitgekomen.

Amstelveen reageerde eerder met schrik op plannen waarbij OSVO overwoog voorrang te geven aan Amsterdamse leerlingen om hen op de school van hun voorkeur te krijgen. Daarmee zouden de kansen van Amstelveense leerlingen om op een Amsterdamse school terecht te komen, aanzienlijk slinken.

berkhout_d66.jpg
Frank Berkhout (Onderwijs, D66)

Amstelveens wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) is blij met het besluit: 'Dit is goed nieuws voor onze Amstelveense leerlingen die in Amsterdam naar school willen. Met elkaar moeten we in deze regio zorgen dat het onderwijs kwalitatief hoog en toegankelijk blijft. Ik ben blij dat Amsterdam, net als Amstelveen, deze regionale rol wil blijven vervullen.'


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen gisteren 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg. 

Corona Amstelveen gisteren 07:56

Steunactie Horeca Amstelveen krijgt vervolg

Amstelveen - Nu de corona-crisis voortduurt en horecabedrijven nog zwaarder getroffen worden hebben de initiatiefnemers van het boek Horeca Amstelveen in samenspraak met de horeca besloten de actie (en de in het boek vermelde kortingen) te verlengen tot onbepaalde tijd.