Geef een Glimlach Cadeau

Amstelveense schoonheidssalons verwennen kankerpatiënten

AMSTELVEEN - Schoonheidsspecialisten uit de regio, zowel in Amstelveen als in Ouderkerk aan de Amstel, slaan de handen ineen om vrouwen met kanker een dag ontspanning te geven. Als onderdeel van het landelijke initiatief 'Geef een glimlach cadeau' van stichting Look Good Feel Better krijgen de dames gratis verwenmomenten.

De schoonheidssalons Face 2 Feet Beauty by Erica, Beauty Clinic Espace de Sante, Salon Reiny Metz, Schoonheidssalon Monique Diederen en Salon Le Visage werken allemaal mee aan de verwenmomenten. Landelijk doen er meer dan 300 salons mee. De actie begint op Wereldkankerdag, 4 februari, en duurt tot het einde van de maand. Het is de derde keer dat Look Good Feel Better deze actie organiseert.

Zelfvertrouwen
Jasja Sikking legt uit hoe het verwenmoment haar heeft geholpen: "Uiterlijke verzorging bij kanker is veel belangrijker dan de meeste mensen denken. Nu ik borstkanker heb, ga ik door een intensieve periode met behandelingen. Tegelijkertijd wil je het normale gezinsleven zoveel mogelijk laten doorlopen. Dat kost best veel energie. Het verwenmoment was echt een moment voor mijzelf. Even niet ziek zijn, maar gewoon genieten en ontspannen. Het gaf mij een boost in mijn zelfvertrouwen en dat gun ik iedereen."

Verwennen
De salons in de regio die meedoen zijn blij dat ze een steentje kunnen bijdragen: "Vrouwen met kanker verliezen vaak hun zelfvertrouwen door de uiterlijke veranderingen als gevolg van de behandelingen. Het mooie van dit verwenmoment is dat je tijdens de behandeling het zelfvertrouwen ziet groeien. Soms zijn een paar tips al genoeg om ze weer te laten stralen. Dat is precies waarom wij graag meedoen met 'Geef een glimlach cadeau'."

Aanmelden
Aanmelden voor een verwenmoment kan via www.geefeenglimlachcadeau.nl.

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.