AmstelveenZ

Amstelveense Sint-stoet niet meer langs Van der Hooplaan en Oude Dorp

Amstelveen - De Sinterklaasintocht in Amstelveen voert dit jaar (zaterdag 16 november) niet meer langs de Van der Hooplaan en het Oude Dorp, maar start aan de Amsterdamseweg. 

De stoet vertrekt om 10:30 uur vanaf Sportpark Overburg aan de Amsterdamseweg en trekt vervolgens via de Amsterdamseweg over de Molenweg richting de Rembrandtweg en het Stadsplein, waar de ontvangst plaatsvindt.

'De Sint zal dit jaar dus niet via de Sportlaan en het Oude Dorp rijden', meldt het organisatiecomité aan AmstelveenZ. ‘De route was de afgelopen jaren een beetje te lang, waardoor er minder tijd was voor de kinderen en de intocht bij elkaar erg kostbaar werd. Daarom hebben we een kortere, maar net zo leuke route bedacht’, zo laat het Sinterklaascomité weten. De route vanaf de Amsterdamseweg werd vroeger ook gebruikt en is dus niet geheel vreemd.

De afgelopen jaren deed Sint de Van der Hooplaan aan na een start vanaf de Sportlaan (Amstelveen College). De stoet trok vervolgens via de Lindenlaan, de Kastanjelaan en de Ouderkerkerlaan door het centrum van het Oude Dorp om vanaf de Amsterdamseweg rechtsaf te buigen naar de Molenweg. Nu komt de stoet vanaf de andere kant de Molenweg op; het deel van de route vanaf de Molenweg blijft ongewijzigd. 

Roetveegpieten i.p.v. Zwarte Pieten

Eerder werd al bekend dat er dit jaar voor het eerst voor 75 procent roetveegpieten (in plaats van Zwarte Pieten) meelopen in de stoet en dat voor volgend jaar alleen nog maar roetveegpieten in de stoet te zien zullen zijn.


Kaartje

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws