Gemeente Amstelveen (archief)

Amstelveense speelbadjes bieden verkoeling tijdens warme dagen

Amstelveen - De speelbadjes in Amstelveen zijn met de warme dagen in het vooruitzicht weer geopend voor het nodige waterplezier.

Vandaag wordt al gretig gebruik gemaakt van de pierebadjes, terwijl de temperaturen de komende dagen nog verder zullen oplopen.

Het seizoen voor de openbare badjes in de gemeente Amstelveen loopt tot 1 september, tenzij de zomerse dagen langer aanhouden. De badjes worden bij een weersverwachting van warmer dan 21 graden en rustig zonnig weer, tussen 8.00 uur en 12.00 uur gevuld met water en worden vanaf 18.00 uur weer geleegd.  

De gemeente kan van de genoemde openingstijden afwijken. Bij (kans op) onweer worden de badjes uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld niet met water gevuld.

Amstelveen had vroeger meer speelbadjes, maar die zijn in de loop der jaren wegbezuinigd. De Amstelveense speelbadjes zijn gelegen aan:

  • Patrimonium, Broersepark
  • Elsrijk, Lucas van Leydenweg
  • Groenelaan, Alpen Rondweg
  • Keizer Karelpark, Lindenlaan
  • Middenhoven, Park Middenhoven
  • Westwijk, Duin en Kruidberg

Ook de speelbaden in het Amsterdamse bos zijn geopend.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:56

Slot op twee illegale bordeelwoningen in Amstelveen

Amstelveen – In de wijken Keizer Karelpark en Westwijk zijn op last van burgemeester Tjapko Poppens twee woningen gesloten omdat ze werden gebruikt voor illegale prostitutie. De gemeente en de politie kwamen de adressen op het spoor na meldingen van inwoners

Politiek vandaag 10:54

Nieuwbouw of renovatie zwembad De Meerkamp? Duidelijkheid in 2025

Amstelveen – Er komt in het voorjaar van 2025 duidelijkheid of het verouderde en energieslurpende zwembad De Meerkamp gerenoveerd wordt, of dat er een nieuw zwembad wordt gebouwd. Het College van B en W was van plan rond 2028 met een uitwerking van plannen voor De Meerkamp te komen, maar op initiatief van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en D66 wordt de beslissing over de toekomst van het zwembad naar voren gehaald.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:00

Amstelveen van voorheen (412)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 412 een oude prentbriefkaart uit 1935 van het Oude Dorp met (links) de eerste Albert Heijn van Amstelveen. Het filiaal opende in 1924 de deuren, Albert Heijn zit dus inmiddels 100 jaar in Amstelveen.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:00

Vandaag is de dag dat Tram 25 officieel naar Uithoorn rijdt

Amstelveen / Uithoorn - Tram 25 doet vanaf vandaag, zondag 21 juli, officieel ook Uithoorn aan. Het project Uithoornlijn is daarmee afgerond en de tramverbinding Amsterdam Zuid - Amstelveen - Uithoorn is een feit.