Gemeente Amstelveen (archief)

Amstelveense speelbadjes bieden verkoeling tijdens warme dagen

Amstelveen - De speelbadjes in Amstelveen zijn met de warme dagen in het vooruitzicht weer geopend voor het nodige waterplezier.

Vandaag wordt al gretig gebruik gemaakt van de pierebadjes, terwijl de temperaturen de komende dagen nog verder zullen oplopen.

Het seizoen voor de openbare badjes in de gemeente Amstelveen loopt tot 1 september, tenzij de zomerse dagen langer aanhouden. De badjes worden bij een weersverwachting van warmer dan 21 graden en rustig zonnig weer, tussen 8.00 uur en 12.00 uur gevuld met water en worden vanaf 18.00 uur weer geleegd.  

De gemeente kan van de genoemde openingstijden afwijken. Bij (kans op) onweer worden de badjes uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld niet met water gevuld.

Amstelveen had vroeger meer speelbadjes, maar die zijn in de loop der jaren wegbezuinigd. De Amstelveense speelbadjes zijn gelegen aan:

  • Patrimonium, Broersepark
  • Elsrijk, Lucas van Leydenweg
  • Groenelaan, Alpen Rondweg
  • Keizer Karelpark, Lindenlaan
  • Middenhoven, Park Middenhoven
  • Westwijk, Duin en Kruidberg

Ook de speelbaden in het Amsterdamse bos zijn geopend.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.