Jaap Maars

Amstelveense voetbalklassieker prooi voor Sporting Martinus

Amstelveen - Sporting Martinus heeft in de Amstelveense amateurvoetbalklassieker rivaal RODA'23 afgelopen zondag met duidelijke cijfers verslagen: 5-2. De Martinianen blijven door de ruime zege (gedeeld) koploper in de tweede klasse B.

Spandoeken en vuurwerk: ook deze editie van de 'derby der derby's' was er weer voldoende te beleven langs de lijn.

In het veld zag het er aanvankelijk niet naar uit dat de Bovenkerkers met duidelijke cijfers naar huis zouden worden gestuurd. De Rodianen hadden in de eerste helft een licht overwicht, maar gingen desondanks de rust in met een 2-1 achterstand door bij twee corners de fout in te gaan.

In de tweede helft liep Martinus snel uit, door drie keer het net te treffen. Fotograaf Jaap Maars maakte bijgaand fotoverslag van de derby der derby's.

Sp.Martinus-Roda 01.jpg

Sp.Martinus-Roda 02.jpg

Sp.Martinus-Roda 03.jpg

Sp.Martinus-Roda 04.jpg

Sp.Martinus-Roda 05.jpg

Sp.Martinus-Roda 06.jpg

Sp.Martinus-Roda 07.jpg

Sp.Martinus-Roda 08.jpg

Sp.Martinus-Roda 09.jpg

Sp.Martinus-Roda 10.jpg

Sp.Martinus-Roda 13.jpg

Sp.Martinus-Roda 11.jpg

Sp.Martinus-Roda 14.jpg

Sp.Martinus-Roda 15.jpg

Sp.Martinus-Roda 17.jpg

Sp.Martinus-Roda 08.jpg

Sp.Martinus-Roda 16.jpg

Sp.Martinus-Roda 18.jpg

Sp.Martinus-Roda 19.jpg

Sp.Martinus-Roda 20.jpg

Sp.Martinus-Roda 21.jpg

Sp.Martinus-Roda 22.jpg

Sp.Martinus-Roda 23.jpg

Sp.Martinus-Roda 24.jpg

Sp.Martinus-Roda 25.jpg

Sp.Martinus-Roda 26.jpg

Sp.Martinus-Roda 28.jpg

Sp.Martinus-Roda 27.jpg

Sp.Martinus-Roda 30.jpg
Foto's: Jaap Maars


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.