Twitter, Floor Gordon

Amstelveense vrijdagmarkt rustig verlopen

Amstelveen - De vrijdagmarkt in Amstelveen is vandaag rustig en ordentelijk verlopen.

Op de Amstelveense weekmarkt waren vandaag alleen etenswaren te verkrijgen en golden strenge voorschriften.

Tussen de marktkramen was veel ruimte , zodat iedereen voldoende afstand kon bewaren. Volgens wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66)  hield iedereen zich goed aan de regels. 

Naast de marktmeester waren vandaag ook handhavers aanwezig. Ondanks het zonnige weer, trok de markt niet veel bezoekers. Eerder, op vrijdag 13 maart gelaste Amstelveen de vrijdagmarkt af, maar sinds 20 maart is de markt weer terug in Amstelveen.

Vorige week was dat al in afgeslankte vorm, vandaag was de markt nog beperkter omdat alle non-food werd geweerd. Op het doorgaan van de markt kwam eerder veel kritiek via met name social media.

Gordon deelde op Twitter foto's van de markt aan het begin en aan het eind van de dag, waarop te zien is dat de markt ruim van opzet en rustig was.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.