Wethouders Floor Gordon (D66) en Herbert Raat (VVD) [Beeld: Anko Stoffels]

Amstelveense wethouders uiten zorgen over bestuurlijke koers Amsterdam

Amstelveen - Wethouders Floor Gordon (D66) en Herbert Raat (VVD) hebben hun zorgen geuit over de bestuurlijke koers in hoofdstad Amsterdam. Ze vrezen kortgezegd dat de regio-economie vastloopt als Amsterdam niet een andere weg inslaat.

In een uitgebreid interview met De Telegraaf doen de wethouders een oproep aan Amsterdam om de regio niet economisch op slot te zetten. Raat waarschuwt in het interview ook dat Amsterdam, als economische motor van de hele regio, veel hoofdpijndossiers doorschuift en dat de euro's die uitgegeven worden om sociaal te kunnen zijn, wel verdiend moeten worden.

Gordon zegt in het interview dat het geluid van haar eigen partij in Amsterdam (waar D66 aan de knoppen zit) teveel is ondergesneeuwd. Ze vindt dat vooral het bestuurlijke sentiment heerst dat toeristen voorlopig niet hoeven terug te komen in Amsterdam, terwijl daar een enorme (regionale) economie achter schuil gaat. Ze vindt dat Amsterdam het eerlijke economische verhaal moet vertellen en dat de huidige rust in de hoofdstad grote gevolgen heeft - en dat het tijd is voor herbezinning.

Samenwerken

Beide wethouders pleiten ervoor dat Amsterdam intensief gaat samenwerken met regiogemeenten om de economische problemen die de coronacrisis teweeg brengt het hoofd te kunnen bieden.


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:13

Vernieuwing 175 meter lange Bamboebrug in Amsterdamse bos

Amstelveen - De bamboebrug in het Amsterdamse bos is vanaf vandaag tot eind september afgesloten: er verrijst een nieuw, gerenoveerd exemplaar. De originele, 175 meter lange brug werd in het jaar 2000 gebouwd als eerste bamboebouwwerk in Nederland en was sneller dan verwacht aan het einde van zijn levensduur gekomen.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:08

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.