Wethouders Floor Gordon (D66) en Herbert Raat (VVD) [Beeld: Anko Stoffels]

Amstelveense wethouders uiten zorgen over bestuurlijke koers Amsterdam

Amstelveen - Wethouders Floor Gordon (D66) en Herbert Raat (VVD) hebben hun zorgen geuit over de bestuurlijke koers in hoofdstad Amsterdam. Ze vrezen kortgezegd dat de regio-economie vastloopt als Amsterdam niet een andere weg inslaat.

In een uitgebreid interview met De Telegraaf doen de wethouders een oproep aan Amsterdam om de regio niet economisch op slot te zetten. Raat waarschuwt in het interview ook dat Amsterdam, als economische motor van de hele regio, veel hoofdpijndossiers doorschuift en dat de euro's die uitgegeven worden om sociaal te kunnen zijn, wel verdiend moeten worden.

Gordon zegt in het interview dat het geluid van haar eigen partij in Amsterdam (waar D66 aan de knoppen zit) teveel is ondergesneeuwd. Ze vindt dat vooral het bestuurlijke sentiment heerst dat toeristen voorlopig niet hoeven terug te komen in Amsterdam, terwijl daar een enorme (regionale) economie achter schuil gaat. Ze vindt dat Amsterdam het eerlijke economische verhaal moet vertellen en dat de huidige rust in de hoofdstad grote gevolgen heeft - en dat het tijd is voor herbezinning.

Samenwerken

Beide wethouders pleiten ervoor dat Amsterdam intensief gaat samenwerken met regiogemeenten om de economische problemen die de coronacrisis teweeg brengt het hoofd te kunnen bieden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:38

Amstelveen schudt slaapstad-imago af: trendy & hip

Amstelveen - Amstelveen lijkt het imago van saaie slaapstad behoorlijk te hebben afgeschud. De Telegraaf meldt in een paginagroot lifestyleartikel in de zaterdagkrant dat Amstelveen tegenwoordig als trendy gekwalificeerd kan worden, mede door een eerdere notering in het trendy platform USE-IT EUROPE.

Algemeen gisteren 10:00

Ketting kledingruil nu ook in Amstelveen

Amstelveen - Gratis nieuwe outfits, mensen in de buurt leren kennen én kledingverspilling tegengaan. Dat zijn de ingrediënten van de ‘Ketting Kledingruil’. De 21-jarige Denise Abbel kwam dit initiatief tegen en werd direct enthousiast. ‘Het is echt een win-win-win situatie en tot mijn grote verbazing bestond dit nog niet in Amstelveen.’ Een interview met deze ondernemende jongedame die graag uitlegt hoe je mee kunt doen.