Bernard Geijsel, Register Makelaar Taxateur o.g.

Amstelveense woningen inbraakgevoelig?

AMSTELVEEN - Bernard Geijsel van Geijsel Kroon Makelaardij geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen in relatie tot de Amstelveense woningmarkt. In deze aflevering: veilig wonen.

Amstelveen staat altijd hoog in de lijstjes favoriete woonsteden. Dit fenomeen trekt nu eenmaal gespuis. Dan is het weer autodiefstal, dan weer woninginbraken. En dat in willekeurige volgorde door heel Amstelveen heen. Er is werkelijk geen peil op te trekken.

Inbraakgevoelig
Wanneer wij als makelaar een woning verkopen krijgen wij vaak de vraag of deze specifieke woning inbraakgevoelig is. Met name krijgen we deze vraag bij begane grond appartementen en wanneer het huis veel sloten op de buitendeur heeft. Logisch, maar het antwoord hierop is moeilijk te geven.
Natuurlijk zijn er de standaard aspecten als afgelegen woningen, dode hoeken bij entrees of een stille achterom. Ook de inboedel van een huis kan vragen om een inbraak. En tot slot de omgang van de bewoner met het huis; verlichting op timer, gordijnen open/dicht, auto op oprit, etc. Echter is willekeur toch het grootste aspect bij een woninginbraak.

Voorkomen
Vroeger waren de deuren met een zestal sloten vaak aan de orde. En de knuppel naast het bed. Maar of dat echt bijdraagt? De inbreker weet dit immers niet.

Veilig voelen
Veiligheid is een gevoel. Maar is gevoel maakbaar? De laatste jaren zijn veiligheidssystemen enorm toegankelijkheid geworden. Beveiligen kan je zelf en is betaalbaar geworden. Domotica, camera’s in contact met je telefoon en automatische gordijnen. Geen dure abonnementen met centralisten en daarbij behorende valse meldingen.

Buurtpreventie Whatsapp
De beste beveiliging is mijns inziens de Whatsapp-buurtpreventie. Alleen al het bordje als je de wijk in rijdt geeft een veilig gevoel. Het kan tegenwoordig nog zo geavanceerd; het beste is de inbreker laten denken dat er op hem wordt gelet. Dus plaatst u in ieder geval die beveiligingsstickers en (nep-)camera’s..nl

Bernard Geijsel
Register Makelaar Taxateur o.g. Geijsel Kroon


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.