De regenboogvlag voor het Amstelveense raadhuis.

Amstelveense zorginstellingen lopen warm voor traject De Roze Loper

Amstelveen – Diverse Amstelveense zorg- en welzijnsinstellingen hebben aan het gemeentebestuur aangegeven de intentie te hebben om dit jaar een speciaal ‘Roze Loper traject’ te doorlopen en zich zodoende zichtbaar in te zetten voor de sociale acceptatie, veiligheid en weerbaarheid van lhbti+ personen in Amstelveen.

Alle Amstelveense zorg- en welzijnsinstellingen (waar gemeente Amstelveen een subsidie- of inkooprelatie mee heeft) ontvingen een brief van het college van B en W, waarin gevraagd werd of de organisaties interesse hadden in het Roze Loper traject.

Daarop hebben diverse grote Amstelveense instellingen, waaronder Participe, de Zonnehuisgroep (locatie de Luwte en locatie Zonnehof Bovenkerk) en Stichting Brentano Amstelveen, reeds aangegeven de intentie te hebben om dit jaar te starten met het Roze Loper traject.

Motie De Roze Loper

De brief komt voort uit de motie De Roze Loper, die D66 en PvdA in de Amstelveense gemeenteraad van 18 juli 2018 indienden. In de motie, die werd aangenomen, werd het college van B en W verzocht te onderzoeken wat nodig is om alle (zorg-)instellingen in Amstelveen het keurmerk ‘De Roze Loper’ te laten behalen en dit aan de raad voor te leggen.

Blij met respons

Het college van B en W Amstelveen laat weten erg blij te zijn met de respons op de brief: ‘In de komende periode nodigen we alle instellingen die de brief hebben ontvangen uit om in kaart te krijgen wat de redenen zijn waarom de andere instellingen nog niet met het traject beginnen. Een bijeenkomst is volgens het college van B en W  een manier om de instellingen die nu nog niet met dit onderwerp bezig zijn te inspireren en motiveren, kennis en ervaringen uit te wisselen en samenwerking op dit thema te bevorderen tussen de zorg- en welzijnsinstellingen in Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.