AmstelveenZ

AmstelveenSport gaat volwassenen leren fietsen

Amstelveen – AmstelveenSport gaat vanaf april fietslessen geven aan volwassenen. In vier lessen van anderhalf uur leren deelnemers de basis van het fietsen, namelijk: balans houden, remmen, sturen en de belangrijkste verkeersregels. 

De kosten voor deelname zijn tien euro.

Amstelveen legt de bedoeling van de cursus uit: 'Ons hele land, en ook Amstelveen, ligt vol fietspaden. Bijna alles is veilig per fiets te bereiken. Als je kunt fietsen, ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Naar het winkelcentrum of bibliotheek of met je kinderen naar school of naar het zwembad. Voor sommige mensen is fietsen niet zo vanzelfsprekend.'

'Ben je er nooit aan toegekomen om te leren fietsen? Ben je nieuw in Nederland en wil je leren fietsen? Of heb je altijd al gefietst, maar ben je angstig geworden? Schrijf je dan snel in voor de cursus ‘Leren fietsen voor volwassenen’. 

Bij voldoende animo starten op woensdag 1 april, vanuit AmstelveenSport, de nieuwe serie fietslessen voor volwassenen. Meld je aan en ontvang persoonlijk de laatste informatie over de cursus. 
Heb je al eerder fietsles gehad en wil je graag deelnemen aan een vervolgcursus? Laat het weten aan AmstelveenSport. Bij voldoende aanmeldingen wordt ook een vervolgcursus gegeven.
 
Voor meer informatie of aanmelden: AmstelveenSport, Saskia van der Meer, 088-8585104; info@amstelveensport.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:57

Sneeuw bereikt Amstelveen

Amstelveen -  Diverse kinderen renden zaterdagmiddag direct naar buiten bij de eerste sneeuwval in Amstelveen deze winter.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 13:47

13 kilometer aan geasfalteerd pad in Amsterdamse bos wordt teruggegeven aan natuur

Amstelveen - Het ligt in de bedoeling 2,75 hectare overbodige teerpaden in het Amsterdamse bos te verwijderen en die ruimte terug te geven aan de natuur. Volgens het recent gepresenteerde Bosplan 2020-2030 gaat het veelal om parallel aan elkaar lopende paden, met een gezamenlijke lengte van zo'n 13 kilometer.

Algemeen vandaag 11:27

‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis'

Amstelveen - DE EO zendt op woensdag 27 januari 2021 de unieke documentaire ‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis’ uit. Jules Schelvis was woonachtig in Amstelveen, waar hij in 2016 op 95-jarige leeftijd overleed. 

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.