Poeldag, start het water, met doorknippen lint door Herbert Raat en Heleen van Ketwich Verschuur. Fotocredits: Orhan Sahin

AmstelveenSport kijkt terug op een succesvolle Nationale Sportweek

Amstelveen - Tien dagen lang was er extra aandacht voor sport en bewegen in Amstelveen. Ontdekken welke sport je een boost geeft, stond centraal. Er waren sportactiviteiten voor iedereen van alle leeftijden. De Nationale Sportweek ging op vrijdag 15 september van start met de 10@10 challenge op de basisscholen in Amstelveen.

De officiële opening was de dag erna tijdens de Denksportdag in het Oude Dorp. Een heerlijke dag op het plein waar naast denksport ook diverse denkspellen gespeeld konden worden. Het startschot voor de tweede editie van de Poeldag, op zondag 17 september, werd gegeven op het water. Niet alleen op het water, maar ook op het veld op de Noordelijke Poeloever konden diverse sporten uitgeprobeerd worden. Daarnaast was er een Kids Festival, welke door onze sportieve kinderburgemeester Milanka werd geopend.

Slotdag

De Nationale Sportweek in Amstelveen werd zondag 24 september afgesloten met Amstelveen On Wheels. Een zonovergoten dag waarop alles wat rolt samenkwam op het Stadsplein, van loopfiets tot funbike, van rolstoel tot BMX en stuntstep. Samen met de deelnemers aan de Dikke Banden Race gingen wethouder Sport Herbert Raat, gemeentesecretaris Bert Winthorst, paralympisch kampioen wielrennen Daniel Abraham en wereldkampioen BMX Sietse van Berkel de baan op en gaven zo het startschot voor Amstelveen On Wheels. Het mooie weer zorgde voor extra veel deelnemers aan de diverse races, tochten en clinics. Ook het uitproberen van de verschillende funbikes was erg populair. 

Enorm sportaanbod

Gedurende de hele sportweek openden diverse Amstelveense sportverenigingen hun deuren. Iedereen kon met verschillende lessen meedoen en zo kennismaken met het enorme sportaanbod in Amstelveen. Van karate, kickboxen, WingTsun en judo tot bridge en biljarten, van rugby, volleybal en handboogschieten tot capoeira Ook was er de kick-off van multisportlessen en sportclinics op scholen, twee mooie manieren om kinderen enthousiast te maken om meer te bewegen en ze hun sport te laten ontdekken.

Samen sterk

AmstelveenSport kijkt terug op een succesvolle Nationale Sportweek met veel deelnemers bij alle activiteiten en bedankt Amstelveense sportverenigingen, -organisaties, topsporters en de gemeente Amstelveen voor de samenwerking. Samen brengen we Amstelveen in beweging!  “We hebben een fijn sportklimaat in Amstelveen, “De stad als stadion”, is goed aan het lukken, daar zijn we trots op”, aldus Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport.

2-Denksportdag.jpg

Denksportdag
Fotocredits: Naomi Heidinga


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.