AmstelveenSport komt met ‘Oeuvreprijs’

AmstelveenSport komt met ‘Oeuvreprijs’ Foto: AmstelveenSport

Amstelveen - AmstelveenSport (voorheen Sportbedrijf) komt tijdens het jaarlijkse SportGala voor het eerst met een oeuvreprijs; een prijs voor nationale/internationale sporter, die tijdens en na zijn/haar actieve carrière iets betekent heeft voor de Gemeente Amstelveen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Oeuvreprijs

Het Amstelveens Sportgala is traditioneel de plek om aanstormend sporters, kampioenen, verenigingen en vrijwilligers eens flink in het zonnetje te zetten. Dit jaar komt  daar de  oeuvreprijs bij. Op advies van een onafhankelijke jury, jaarlijks toegekend aan een persoon die aan meerdere van de volgende kenmerken voldoet:  (Oud) topsporter, met een (inter)nationale carrière, connectie met Amstelveen, die binnen de sport verbindend is geweest, een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft, is na de zijn/ haar actieve carrière werkzaam geweest/ gebleven binnen de sport.

De jury

Het streven is de jury van de oeuvreprijs te laten bestaan uit:

- Een (ex) topsporter

- Een (sport) journalist

- Een bestuurder

- Een politicus

- Een persoon die werkzaam (is geweest) in de sport

Elk jaar wordt 1 jurylid vervangen door de winnaar van de Oeuvreprijs van het jaar ervoor. De leden van de jury worden voor maximaal 3 jaar aangesteld. Dit jaar bestond de jury uit: Dirk Landsaat, Rien Alink, Agnes Brunninkhuis, Frits Suer en Peter Bot (voorzitter).

Winnaar

Op het sportgala wordt bekend gemaakt aan wie de prijs opgedragen wordt én wie de winnaar is van de eerste prijs. Het sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties