Luchtkussenfestival. Fotocredits: AmstelveenSport

AmstelveenSport organiseert sportactiviteiten in meivakantie

Amstelveen - In de meivakantie organiseert AmstelveenSport weer een aantal leuke sportieve activiteiten voor de Amstelveense jeugd. Voor peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen en tieners. Zowel binnen als buiten.

Oranjefeest discozwemmen

Vrijdagavond 21 april is er een groots Oranje Disco zwemfeest in zwembad De Meerkamp. Van 19.00 uur tot 21.00 uur zorgt een DJ voor muziek en met gekleurde lampen en speciale lichteffecten wordt het zwembad omgetoverd tot een flitsend, swingend oranje zwem-en dansparadijs. Iedereen tot 12 jaar is van harte welkom. Koop je kaartje online via de website van zwembad De Meerkamp

Vakantierooster

Het zwembad is van zaterdag 22 april tot en met zondag 7 mei geopend volgens het vakantierooster en er kan extra veel recreatie en banen gezwommen worden. De Jungle stormbaan ligt klaar in het wedstrijdbad voor iedereen met een zwemdiploma. Vanwege zwemles zijn in de vakantie ‘s ochtends vroeg vijf van de zes banen beschikbaar voor het banenzwemmen. In de vakantie gaat het buitenbad open. Het peuterbad en het buitenterrein openen op 28 april, het wedstrijdbad opent op 6 mei. Bekijk het vakantierooster via meerkamp.nl/openingstijden.

Watervoetbal en -volleybal

In de voorjaarsvakantie was er veel animo voor watervoetbal. Dit is een vrij nieuwe sport, waarbij voetbal wordt gespeeld in het zwembad met een klein laagje water van circa vijftien centimeter. Vanwege de enthousiaste reacties wordt deze activiteit ook nu weer georganiseerd op vrijdag 28 april van 13.00 tot 16.00 uur in het wedstrijdbad.

Ook wordt er een nieuwe watersport geintroduceerd: watervolleybal. Ook dit wordt gespeeld in het wedstrijdbad, maar dan in een laag water van 90 centimeter. Probeer dit uit op donderdag 4 mei van 13.00 tot 16.00 uur.

Beide activiteiten zijn voor iedereen met minimaal een A-diploma. De inloop is vrij voor iedereen die aanwezig is in het zwembad.

De Beweegbus

In de meivakantie staat de Beweegbus telkens tussen 14.00 uur en 15.00 uur in een andere wijk in Amstelveen. Kinderen kunnen met het materiaal uit de Beweegbus lekker buiten spelen; van alles is mogelijk. Iedereen van 4 tot en met 12 jaar is welkom en kan gratis meedoen. Beweegbus locaties zijn:

Maandag 24 april Schoolplein Kindercampus King

Dinsdag 25 april Jane Addamslaan (Grote Wielen)

Vrijdag 28 april Speeltuin Van Heuven Goedhartlaan, Veensteijn

Maandag 1 mei Speelveld Hortensialaan

Dinsdag 2 mei Middachten (Westwijk)

Woensdag 3 mei Praam (Waardhuizen)

Donderdag 4 mei Speelplein Nes a/d Amstel

Vrijdag 5 mei Alpen Rondweg

Amstelveen Basketbaldag

Woensdag 3 mei organiseert AmstelveenSport in samenwerking met studenten van de HvA en basketbalvereniging MBCA een leuke en sportieve basketbaldag in de Ben Goudsmithal voor kinderen van de basisschool. Meedoen is gratis. Voor kinderen uit de groepen 3 en 4 is er van 9.45 tot 11.45 uur een clinic door trainers van MBCA. Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 krijgen tussen 12.00 en 15.45 uur krijgen eerst een clinic en spelen daarna een toernooitje. Een leuke manier om kennis te maken met basketbal of je skills te laten zien. Meer informatie en aanmelden op Amstelveen Basketbaldag

Luchtkussen- en Peuterfestival

Inmiddels bij velen bekend: het luchtkussen- en peuterfestival. Ook deze meivakantie mag dit niet ontbreken. Het luchtkussenfestival in de Ben Goudsmithal vindt plaats op woensdag 26 april. Deze keer in 2 tijdsblokken, zodat het niet te druk wordt. Het eerste blok is van 12.30 tot 14.00 uur en het tweede blok van 14.30 tot 16.00 uur.

Je kaartje koop je eenvoudig online via LuchtkussenFestival Aan de deur is beperkte verkoop van kaarten en er geldt vol = vol.

Dinsdag 2 mei is van 9.30 tot 12.30 uur het PeuterFestival in de Beweegbox en Turnhal. Peuters van 2 t/m 4 jaar kunnen naar hartenlust spelen, klimmen, klauteren en springen. Als speciale gast komt deze keer, tussen 10.30 en 11.15 uur, Chase van Paw Patrol langs. Kaartverkoop is uitsluitend online via PeuterFestival

Meer informatie, inschrijven en tickets op www.amstelveensport.nl en www.meerkamp.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.