AmstelveenZ

AmstelveenZ Lentemarathon: zondag 2 april

AMSTELVEEN - De eerste marathon in de geschiedenis van Amstelveen, de AmstelveenZ Lentemarathon, wordt zondag 2 april 2017 gelopen. De start van de hele marathon is om 10.00 uur bij atletiekvereniging Startbaan, de finish op het Stadsplein in Amstelveen. 

Tijdens het eerste marathon-event zijn er ook tweehonderd estafette-teams, die in teams van vier de hele marathon lopen. De eerste loper van ieder estafetteteam start ook om 10.00 uur. Om de circa tien kilometer is er een wisselpunt. 

Om 12.00 uur start de Stadshart Amstelveen Halve Marathon, ook bij de atletiekvereniging - met finish in het Stadshart.

Circa 1700 lopers
Circa 1.700 lopers verschijnen zondagochtend 2 april aan de start. De organiserende atletiekvereniging Startbaan is verheugd over het grote deelnemersveld: ‘Het is de eerste marathon in de geschiedenis van Amstelveen en mede door inzet en deelname van KPMG, maken we een vliegende start,’ aldus André Kramer van AV Startbaan.

Nieuwe voorjaarstraditie
Inzet is om met de mooie en afwisselende route langs de flanken van Amstelveen een nieuwe voorjaarstraditie in gang te zetten. De plannen voor de marathon startten begin 2016 tijdens de training van de lange afstandsgroep van AV Startbaan. Sindsdien is er intensief overleg geweest met alle betrokken partijen, vertelt Kramer als één van de initiatiefnemers: ‘Denk aan gemeente, lokale ondernemers, politie en onze leden, waarbij we al snel ontdekten dat de voorbereiding meer voeten in aarde had dan gedacht.’

KPMG
Daarbij kwam ook KPMG al snel in beeld. ‘Een betere partij hadden we niet kunnen treffen. Niet alleen als sponsor doch ook voor de contacten, promotie en logistieke organisatie, maken we dankbaar gebruik van deze samenwerking.’

Eén-derde KPMG lopers
Van de ruim anderhalf duizend deelnemers die zich hebben ingeschreven, zijn rond 500 deelnemers vanuit KPMG te verwachten. Dit is bijna één-derde van het deelnemersveld. Dit betreft ongeveer 350 medewerkers van het hoofdkantoor en van de regiokantoren, die zondag vanuit heel Nederland naar Amstelveen komen. Zij lopen mee vanuit het vitaliteitsprogramma dat deel uitmaakt van de honderdjaarviering van de accountants- en adviesfirma.

Vivat & KLM
Door een flink aantal deelnemers is afgelopen periode speciaal voor deze gelegenheid in groepsverband getraind. Naast medewerkers doen ook ruim 150 KPMG-relaties mee die hiervoor zijn uitgenodigd. Dit zijn lopers vanuit onder meer Vivat en KLM.

Perfecte match
KPMG heeft zich in de aanloop als hoofdsponsor verbonden aan deze eerste marathon: ‘Omdat onze firma dit jaar het 100-jarig bestaan in Nederland viert met vitaliteit als een van de speerpunten, was al snel sprake van een perfecte match’, verklaart KPMG-partner Herman van Meel. ‘Bovendien is het een prachtig sportief evenement en willen we zo onze betrokkenheid als “goede buur” in de regio tonen.’

Blauw deelnemersveld
Hij verwacht overigens dat het deelnemersveld behoorlijk blauw zal kleuren. Want alle medewerkers en relaties hebben voor deze marathon een KPMG-loopshirt ontvangen. ‘Met korte mouwen, dus als deelnemer en inwoner van Amstelveen hoop ik op prachtig weer en bovenal op een geslaagde première van deze marathon.’

Actuele informatie
Ga voor meer actuele informatie over de AmstelveenZ Lentemarathon, zoals looproute, start- en finishlocatie, programma, logistiek en tijden naar: www.lentemarathon.nl AmstelveenZ is mediapartner en naamgever van de marathon van Amstelveen.

Klik op onderstaande kaart voor info over de looproute:


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.