AmstelveenZ

AmstelveenZ Lentemarathon: zondag 2 april

AMSTELVEEN - De eerste marathon in de geschiedenis van Amstelveen, de AmstelveenZ Lentemarathon, wordt zondag 2 april 2017 gelopen. De start van de hele marathon is om 10.00 uur bij atletiekvereniging Startbaan, de finish op het Stadsplein in Amstelveen. 

Tijdens het eerste marathon-event zijn er ook tweehonderd estafette-teams, die in teams van vier de hele marathon lopen. De eerste loper van ieder estafetteteam start ook om 10.00 uur. Om de circa tien kilometer is er een wisselpunt. 

Om 12.00 uur start de Stadshart Amstelveen Halve Marathon, ook bij de atletiekvereniging - met finish in het Stadshart.

Circa 1700 lopers
Circa 1.700 lopers verschijnen zondagochtend 2 april aan de start. De organiserende atletiekvereniging Startbaan is verheugd over het grote deelnemersveld: ‘Het is de eerste marathon in de geschiedenis van Amstelveen en mede door inzet en deelname van KPMG, maken we een vliegende start,’ aldus André Kramer van AV Startbaan.

Nieuwe voorjaarstraditie
Inzet is om met de mooie en afwisselende route langs de flanken van Amstelveen een nieuwe voorjaarstraditie in gang te zetten. De plannen voor de marathon startten begin 2016 tijdens de training van de lange afstandsgroep van AV Startbaan. Sindsdien is er intensief overleg geweest met alle betrokken partijen, vertelt Kramer als één van de initiatiefnemers: ‘Denk aan gemeente, lokale ondernemers, politie en onze leden, waarbij we al snel ontdekten dat de voorbereiding meer voeten in aarde had dan gedacht.’

KPMG
Daarbij kwam ook KPMG al snel in beeld. ‘Een betere partij hadden we niet kunnen treffen. Niet alleen als sponsor doch ook voor de contacten, promotie en logistieke organisatie, maken we dankbaar gebruik van deze samenwerking.’

Eén-derde KPMG lopers
Van de ruim anderhalf duizend deelnemers die zich hebben ingeschreven, zijn rond 500 deelnemers vanuit KPMG te verwachten. Dit is bijna één-derde van het deelnemersveld. Dit betreft ongeveer 350 medewerkers van het hoofdkantoor en van de regiokantoren, die zondag vanuit heel Nederland naar Amstelveen komen. Zij lopen mee vanuit het vitaliteitsprogramma dat deel uitmaakt van de honderdjaarviering van de accountants- en adviesfirma.

Vivat & KLM
Door een flink aantal deelnemers is afgelopen periode speciaal voor deze gelegenheid in groepsverband getraind. Naast medewerkers doen ook ruim 150 KPMG-relaties mee die hiervoor zijn uitgenodigd. Dit zijn lopers vanuit onder meer Vivat en KLM.

Perfecte match
KPMG heeft zich in de aanloop als hoofdsponsor verbonden aan deze eerste marathon: ‘Omdat onze firma dit jaar het 100-jarig bestaan in Nederland viert met vitaliteit als een van de speerpunten, was al snel sprake van een perfecte match’, verklaart KPMG-partner Herman van Meel. ‘Bovendien is het een prachtig sportief evenement en willen we zo onze betrokkenheid als “goede buur” in de regio tonen.’

Blauw deelnemersveld
Hij verwacht overigens dat het deelnemersveld behoorlijk blauw zal kleuren. Want alle medewerkers en relaties hebben voor deze marathon een KPMG-loopshirt ontvangen. ‘Met korte mouwen, dus als deelnemer en inwoner van Amstelveen hoop ik op prachtig weer en bovenal op een geslaagde première van deze marathon.’

Actuele informatie
Ga voor meer actuele informatie over de AmstelveenZ Lentemarathon, zoals looproute, start- en finishlocatie, programma, logistiek en tijden naar: www.lentemarathon.nl AmstelveenZ is mediapartner en naamgever van de marathon van Amstelveen.

Klik op onderstaande kaart voor info over de looproute:


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen 28 mei 2024 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'