AmstelveenZ

AmstelveenZ Lentemarathon: zondag 2 april

AMSTELVEEN - De eerste marathon in de geschiedenis van Amstelveen, de AmstelveenZ Lentemarathon, wordt zondag 2 april 2017 gelopen. De start van de hele marathon is om 10.00 uur bij atletiekvereniging Startbaan, de finish op het Stadsplein in Amstelveen. 

Tijdens het eerste marathon-event zijn er ook tweehonderd estafette-teams, die in teams van vier de hele marathon lopen. De eerste loper van ieder estafetteteam start ook om 10.00 uur. Om de circa tien kilometer is er een wisselpunt. 

Om 12.00 uur start de Stadshart Amstelveen Halve Marathon, ook bij de atletiekvereniging - met finish in het Stadshart.

Circa 1700 lopers
Circa 1.700 lopers verschijnen zondagochtend 2 april aan de start. De organiserende atletiekvereniging Startbaan is verheugd over het grote deelnemersveld: ‘Het is de eerste marathon in de geschiedenis van Amstelveen en mede door inzet en deelname van KPMG, maken we een vliegende start,’ aldus André Kramer van AV Startbaan.

Nieuwe voorjaarstraditie
Inzet is om met de mooie en afwisselende route langs de flanken van Amstelveen een nieuwe voorjaarstraditie in gang te zetten. De plannen voor de marathon startten begin 2016 tijdens de training van de lange afstandsgroep van AV Startbaan. Sindsdien is er intensief overleg geweest met alle betrokken partijen, vertelt Kramer als één van de initiatiefnemers: ‘Denk aan gemeente, lokale ondernemers, politie en onze leden, waarbij we al snel ontdekten dat de voorbereiding meer voeten in aarde had dan gedacht.’

KPMG
Daarbij kwam ook KPMG al snel in beeld. ‘Een betere partij hadden we niet kunnen treffen. Niet alleen als sponsor doch ook voor de contacten, promotie en logistieke organisatie, maken we dankbaar gebruik van deze samenwerking.’

Eén-derde KPMG lopers
Van de ruim anderhalf duizend deelnemers die zich hebben ingeschreven, zijn rond 500 deelnemers vanuit KPMG te verwachten. Dit is bijna één-derde van het deelnemersveld. Dit betreft ongeveer 350 medewerkers van het hoofdkantoor en van de regiokantoren, die zondag vanuit heel Nederland naar Amstelveen komen. Zij lopen mee vanuit het vitaliteitsprogramma dat deel uitmaakt van de honderdjaarviering van de accountants- en adviesfirma.

Vivat & KLM
Door een flink aantal deelnemers is afgelopen periode speciaal voor deze gelegenheid in groepsverband getraind. Naast medewerkers doen ook ruim 150 KPMG-relaties mee die hiervoor zijn uitgenodigd. Dit zijn lopers vanuit onder meer Vivat en KLM.

Perfecte match
KPMG heeft zich in de aanloop als hoofdsponsor verbonden aan deze eerste marathon: ‘Omdat onze firma dit jaar het 100-jarig bestaan in Nederland viert met vitaliteit als een van de speerpunten, was al snel sprake van een perfecte match’, verklaart KPMG-partner Herman van Meel. ‘Bovendien is het een prachtig sportief evenement en willen we zo onze betrokkenheid als “goede buur” in de regio tonen.’

Blauw deelnemersveld
Hij verwacht overigens dat het deelnemersveld behoorlijk blauw zal kleuren. Want alle medewerkers en relaties hebben voor deze marathon een KPMG-loopshirt ontvangen. ‘Met korte mouwen, dus als deelnemer en inwoner van Amstelveen hoop ik op prachtig weer en bovenal op een geslaagde première van deze marathon.’

Actuele informatie
Ga voor meer actuele informatie over de AmstelveenZ Lentemarathon, zoals looproute, start- en finishlocatie, programma, logistiek en tijden naar: www.lentemarathon.nl AmstelveenZ is mediapartner en naamgever van de marathon van Amstelveen.

Klik op onderstaande kaart voor info over de looproute:


Meer nieuws

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek gisteren 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer 29 mei 2020 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.