Lovers Canal Cruises / Amsterdam Light Festival

AmstelveenZ lezersvoordeel: Amsterdam Light Festival met Lovers Canal Cruises

Amstelveen - De Amsterdamse grachten staan tussen 1 december 2022 en 22 januari 2023 weer in het teken van het betoverende Amsterdam Light Festival. Voor de wereldberoemde rederij Lovers Canal Cruises is het traditiegetrouw een van de hoogtepunten van het vaarseizoen. AmstelveenZ biedt lezers 25 procent korting op een klassieke rondvaart tijdens het adembenemende lichtspektakel in de hoofdstad.

We spraken met moeder en dochter Helen en Nina Visser en de zeer ervaren Lovers-schipper Rob. Helen en Nina hebben de afgelopen jarenal van meerdere edities van het Amsterdam Light Festival genoten: ze kiezen steevast voor een rondvaart van Lovers Canal Cruises. Ook deze elfde editie van het lichtspektakel komt daar geen verandering in. We vroegen Helen en Nina wat Lovers zo bijzonder maakt.

Boek met kortingscode AMSTELVEENZ

De beste rondvaart

Helen: ‘De klassieke rondvaart van Lovers is al jarenlang de beste rondvaart van het Amsterdam Light Festival en als je het mij vraagt de gezelligste manier om het festival te beleven. We hebben altijd goede ervaringen gehad met Lovers. We weten wat we kunnen verwachten en we zijn daar heel tevreden mee.’ Volgens Helen en Nina wordt het festival elk jaar beter en ze kijken er weer enorm naar uit. ‘Sowieso is het hartstikke gezellig dat mijn dochter en ik dit altijd samen doen, als een wintertraditie. De prachtige Amsterdamse grachten vervelen nooit en de kunstwerken veranderen elk jaar!’, zegt Helen.

Blijft verbazen

Ook Rob, een van de zeer ervaren schippers van Lovers, is onverminderd enthousiast over het betoverende lichtfestival op de grachten. Hij ziet hoe het festival ieder jaar zorgvuldig wordt opgebouwd. ‘Het is al een eer om door het prachtige Amsterdam te varen, maar het Amsterdam Light Festival voegt daar nog een laag aan toe. De kunst is elk jaar anders en blijft verbazen,’ zegt Rob. ‘De klassieke rondvaart van Lovers* is al jarenlang de beste rondvaart van het Amsterdam Light Festival. Maar wanneer het weer het toelaat varen we ook met onze semi-open boten. Vanuit deze boten maak je de mooiste foto's,’ zegt Rob. Nina kan dat volmondig beamen: ‘Mijn Iphone-geheugen zit altijd weer helemaal vol met foto's na een Amsterdam Light Festival vaart,’ lacht ze.

Og6awr8c.jpeg

25% korting voor lezers van AmstelveenZ

Lezers van AmstelveenZ krijgen 25% korting op een klassieke Lovers-rondvaart tijdens het betoverende Amsterdam Light Festival. Deze rondvaart staat bekend als de beste rondvaart van het spectaculaire lichtfestival en is te boeken via Lovers.nl/amstelveenz met de kortingscode: AMSTELVEENZ

Niks missen

Een prettig gevoel is ook dat de schippers van Lovers ruime ervaring hebben, ook met varen in het donker: ‘Kijk, ik ken de grachten met mijn ogen dicht, maar de andere boten, daar moet je voor opletten,’ zegt Rob. ‘Niet iedereen heeft evenveel ervaring en vooral ’s avonds bij slecht weer vaart sommige pleziervaart wat roekelozer. Maar ja, goede of ervaren schippers hebben daar geen last van,’ lacht hij. Ook weten de schippers ervoor te zorgen dat de passagiers niets van het festival missen.

'HET IS EEN MUSEUM
EN RONDVAART IN ÉÉN'
Ervaringsdeskundige Helen Visser

Rob: ‘Ik heb de microfoon altijd binnen handbereik en ik zeg waar de passagiers naar moeten kijken. Ik let natuurlijk op waar we heen gaan, maar ook op wat er in mijn boot gebeurt. Als je met mij vaart dan mis je niks! En als je alles wilt weten over de kunstwerken dan is er ook een audioguide beschikbaar.’

Gezellige sfeer

Het is niet voor niets dat de passagiers zeer positief zijn over de rondvaarten van Lovers. Helen: ‘De boten zijn comfortabel. Ook als je niet naast het raam zit heb je prachtig uitzicht op de grachten. Nina en ik vinden het ook erg fijn dat het nooit té druk is. De boten zitten wel vol, maar iedereen heeft gewoon zijn eigen plekje. ’Vooral ook de gezellige sfeer aan boord ervaren Nina en Helen als een zege en de schippers vervullen daar een belangrijke rol in. 

Lol

‘Amsterdam vanaf het water, daar kan je natuurlijk weinig aan verpesten, maar je moet het zelf ook leuk maken he!,’ zegt Rob.’ Ik maak altijd wel een babbeltje met de passagiers. Bijna iedereen verlaat de boot met een lach op z’n gezicht. Vaak maak ik ook grapjes, dat vind ik leuk en de passagiers ook. Zo hou je er ook voor jezelf steeds lol in.’

Helen kan het ten volste waarderen: ‘De schippers zijn altijd vriendelijk en grappig. Ze vertellen persoonlijke verhaaltjes tijdens het varen en betrekken de gasten er ook echt bij. Het maakt het echt zo leuk!’ Rob benadrukt ook dat Lovers - ongeacht de weersomstandigheden - altijd uitvaart: ‘Ikzelf en mijn collega's doen altijd ons best om de gasten een zo leuk mogelijke ervaring te geven en als het slecht weer is, dan is dit nog belangrijker. Het is toch een uitje. Wij varen altijd uit en we zorgen dat de passagiers altijd droog zitten. We hebben open, maar ook semi-open boten, waar de gasten kunnen schuilen mocht het regenen.'

Meer dan waard

Helen laat ook nog weten dat ze de prijs van de rondvaart voor een bijzonder avondje uit helemaal waard vindt: ‘Zo’n prijs-kwaliteit verhouding heb je bij een ander niet. Je bent meer dan een uur op het water en je ziet steeds bijzondere kunst voorbij komen. Het is een museum en een rondvaart in één. De opstaplocatie is ook ideaal, vlakbij het Centraal Station. En je kunt je avond ook gezellig beginnen of eindigen in het bij de opstaplocatie gelegen Lovers Café. ‘Met een kopje thee of koffie, of met saté met friet!, zegt Nina. Welk cijfer Helen en Nina de klassiekerondvaart* van Lovers geven tijdens het Amsterdam Light Festival? Nina antwoordt gevat: ‘Als het geen 10 was zouden we niet zo vaak terug komen!'

25% korting voor lezers van AmstelveenZ

*Lezers van AmstelveenZ krijgen 25% korting op een klassieke Lovers-rondvaart tijdens het betoverende Amsterdam Light Festival. Deze rondvaart staat bekend als de beste rondvaart van het spectaculaire lichtfestival en is te boeken via Lovers.nl/amstelveenz met de kortingscode: AMSTELVEENZ

VRRKregU.jpeg
Foto:s Lovers Canal Cruises / Amsterdam Light Festival

Dit betreft een partnerbijdrage


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.