Politie.nl

Amstelvener (23) aangehouden na schietincident in hoofdstad: getuigen gezocht

Amstelveen / Amsterdam - Een 23-jarige man uit Amstelveen is afgelopen woensdagochtend in Amsterdam aangehouden, nadat er in de omgeving van de Jacob Paffstraat in Nieuw-West op geparkeerde auto’s was geschoten. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Rond 03.45 uur ontvangt de politie een melding dat in de Jacob Paffstraat schoten zijn gehoord en kort daarna twee personen weg zouden rennen. Als de gealarmeerde politieagenten in de richting van de betreffende straat rijden, zien zij op de Ladogameerhof twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldoen.

Twee personen rennend er vandoor

Op het moment dat het tweetal de politie ziet, gaat zij er rennend vandoor. Uiteindelijk weten de agenten één van de mannen na een korte achtervolging te voet, aan te houden. Het gaat om een 23-jarige man uit Amstelveen. De tweede verdachte is nog niet aangehouden en ziet er als volgt uit; licht getinte huidskleur, ongeveer 1,85 meter lang en droeg een wit/crèmekleurige hoodie. Onderzoek in de omgeving van de Jacob Paffstraat heeft uitgewezen dat op twee geparkeerde voertuigen aan de Balgerskamp is geschoten. Er zijn hier in de buurt ook hulzen aangetroffen.

Getuigen en beelden gezocht

De recherche heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook camerabeelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek.


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.