Politie.nl

Amstelvener (23) aangehouden na schietincident in hoofdstad: getuigen gezocht

Amstelveen / Amsterdam - Een 23-jarige man uit Amstelveen is afgelopen woensdagochtend in Amsterdam aangehouden, nadat er in de omgeving van de Jacob Paffstraat in Nieuw-West op geparkeerde auto’s was geschoten. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Rond 03.45 uur ontvangt de politie een melding dat in de Jacob Paffstraat schoten zijn gehoord en kort daarna twee personen weg zouden rennen. Als de gealarmeerde politieagenten in de richting van de betreffende straat rijden, zien zij op de Ladogameerhof twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldoen.

Twee personen rennend er vandoor

Op het moment dat het tweetal de politie ziet, gaat zij er rennend vandoor. Uiteindelijk weten de agenten één van de mannen na een korte achtervolging te voet, aan te houden. Het gaat om een 23-jarige man uit Amstelveen. De tweede verdachte is nog niet aangehouden en ziet er als volgt uit; licht getinte huidskleur, ongeveer 1,85 meter lang en droeg een wit/crèmekleurige hoodie. Onderzoek in de omgeving van de Jacob Paffstraat heeft uitgewezen dat op twee geparkeerde voertuigen aan de Balgerskamp is geschoten. Er zijn hier in de buurt ook hulzen aangetroffen.

Getuigen en beelden gezocht

De recherche heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook camerabeelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:00

Amstelveen op zoek naar nieuwe kinderburgemeester: wie volgt Milanka op?

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester  én naar nieuwe leden voor de Kinderraad voor het schooljaar 2024/2025. De huidige kinderburgemeester Milanka bracht daarom afgelopen week samen met wethouder Frank Berkhout een bezoek aan de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Linde. 

Algemeen gisteren 10:47

Ook deze zomer buitenbios op diverse plekken in Amstelveen

Amstelveen - Nog voor de zomervakantie trekt Cinema Amstelveen weer de gemeente in met een buitenbios. Eind juni staat de buitenbios in de wijk Keizer Karelpark en begin juli in de wijk Groenelaan. In september volgen ook nog twee buitenbios-weekenden.

Politiek gisteren 10:31

GvA: ‘Bredere bestemming voor houten gebouwen in park De Braak’

Amstelveen - De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen ziet graag dat één van de twee houten gebouwen, waar onder andere Stichting De Uiterton bootjes restaureert en stichting Fietsmaatjes onderdak heeft, uitgebreid wordt met een maatschappelijke functie.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:03

A9-werkzaamheden aan Schipholbrug afgerond, snelweg weer open

Amstelveen -  Het inhijsen van het nieuwe brugdek van de Schipholbrug op de A9 is afgelopen weekend uitgelopen, maar inmiddels afgerond. Rijksweg A9 is op het traject Badhoevedorp-Holendrecht  sinds maandagochtend rond 09.30 uur weer in beide richtngen open.