VTF (Archief)

Amstelvener (33) verdacht van betrokkenheid bij doorverkopen politie-informatie

Amstelveen - Een 33-jarige Amstelvener is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht als tussenpersoon te hebben gehandeld in een corruptiezaak bij de politie Noord-Holland. In die zaak werd een 34-jarige medewerker van de politie uit Heemskerk opgepakt omdat hij politie-informatie zou hebben doorverkocht.

De Heemskerker wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim, computervredebreuk en ambtelijke corruptie.  De 33-jarige Amstelvener is zelf geen politieambtenaar, maar fungeerde volgens het OM als tussenpersoon in het transactieproces. 

De Rijksrecherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland nader onderzoek naar de feiten. Beide verdachten zitten vast en aan hen zijn beperkingen opgelegd. 


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.