pixabay.com

Amstelvener (51) krijgt geldboete voor mensensmokkel au pair

Amstelveen – Een 51-jarige inwoner van Amstelveen heeft van de rechter een geldboete opgelegd gekregen van 2.500 euro, omdat hij zijn voormalige au pair – die vijf jaar bij hem en zijn vrouw inwoonde - vanuit Nederland naar Barcelona heeft gebracht.

Na afloop van de au pair-periode in 2011 bleef de vrouw vijf jaar lang, tussen 2012 en 2017, bij het stel wonen en ondersteunde zij tegen betaling het gezin in het huishouden en bij het zorgen voor de kinderen. Aan het eind van het verblijf in Nederland werd ze naar Barcelona gebracht, zo luidde de tenlastelegging.

Hulp

De man en zijn 48-jarige vrouw werd verweten de au pair 5 jaar lang uit winstbejag te hebben geholpen bij het verschaffen van onrechtmatig verblijf in Nederland. Hiervan werden beiden echter vrijgesproken, omdat de rechter oordeelde dat het stel niet uit financiële motief handelde, maar met de bedoeling om de au pair te helpen. De au pair had veel schulden in haar geboorteland die ze niet kon betalen; door bij het stel te verblijven kon ze geld verdienen om die schulden af te lossen. Het stel betaalde haar maandelijks circa 1200 euro inclusief kost en inwoning.

Toen een inspecteur lucht kreeg van het verblijf van de vrouw, besloot de 51-jarige man de voormalige au-pair naar Barcelona te brengen en kwam aan de inwoning een einde. In de ogen van de rechter heeft de man door de voormalig au-pair naar Barcelona te brengen het overheidsbeleid om illegaal verblijf in Nederland en andere delen van de Europese Unie tegen te gaan, gefrustreerd: het leverde een geldboete op van 2500,-.

Bron: Rechtbank Amsterdam


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.