Archief
112

Amstelvener (54) opgepakt in grote ondergrondse hennepplantage

Amstelvener - De politie heeft gisteren in een grote ondergrondse hennepkwekerij in het Noord-Hollandse dorp Hem een 54-jarige man uit Amstelveen aangehouden, evenals een 59-jarige man uit Middenbeemster.

In de professionele ondergrondse kwekerij werden ruim 1400 planten aangetroffen. De politie was de goed verborgen hennepkwekerij op het spoor gekomen na een tip. 

Unieke vangst

De Teamchef van politie Hoorn spreekt van een unieke vangst. ‘Niet alleen de grootte van de kwekerij is opmerkelijk maar ook het feit dat deze zich onder de grond bevond.  De moeite die de verdachten hebben genomen om de kwekerij te verbergen was bijzonder. Wij kunnen ons niet herinneren dat we in West-Friesland eerder zo’n kwekerij hebben gevonden.’

Illegaal afgetapt

De hennepkwekerij bevond zich in een grote kelder van een loods. Tijdens naderende controle bleek ook dat er illegaal stroom en water werden afgetapt. De hennepkwekerij is geruimd en de hennepplanten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De betrokkenheid van de in de hennepkwekerij opgepakte mannen wordt nog nader onderzocht.

Hem is een dorp in de gemeente Drechterland, gelegen nabij Hoorn in de regio West-Friesland, provincie Noord-Holland.


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:42

Amstelveen krijgt eigen onderwijsgala op initiatief van D66

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad heeft gisterenavond met ruime meerderheid een voorstel van D66 aangenomen om op de jaarlijkse Dag van de Leraar een feestelijk evenement, ofwel een onderwijsgala, te organiseren voor al het onderwijspersoneel uit Amstelveen. 

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.