Amstelvener schrijft biografie over Wesley Sneijder

Amstelvener schrijft biografie over Wesley Sneijder Foto: Eye4Sports

Amstelveen - Binnenkort verschijnt de nieuwe biografie over voetballer Wesley Sneijder. Het boek is geschreven door de Amstelveense auteur Maarten Bax.


- Lees verder onder deze advertentie -

Weinig voetbalcarrières kenden zo veel hoogte- en dieptepunten als die van Sneijder. Hij vierde successen met Ajax, Real Madrid, Inter Milaan en Galatasaray, maar liep in 2010 de wereldtitel mis.

Strafschop

Sneijder speelde 134 wedstrijden voor Oranje, meer dan wie dan ook. Hij won bekers, landstitels, de Champions League en de wereldbeker voor clubteams, maar in de halve finale van het WK 2014 miste hij een beslissende strafschop.

Wat Wesley Sneijder volgens een persbericht over het nieuwe boek tekende, op en naast het veld, is dat hij er altijd weer bovenop kwam. Zijn wil om te winnen maakte hem tot de voetballer die hij was. Het maakte hem ook van straatschoffie tot multimiljonair.

Problemen

Sneijder was een even zelfbewuste als temperamentvolle wereldvoetballer. Een topsporter die nooit zijn mond hield, gevraagd of ongevraagd. Dat bracht hem meer dan eens in de problemen, maar maakte hem natuurlijk ook interessanter. Datzelfde geldt voor zijn relatie met Yolanthe en zijn avonturen in Qatar.

In het boek staat volgens het persbericht zijn verhaal. Het échte verhaal. Ongeautoriseerd, gefundeerd, en geïnspireerd door een van de allerbeste voetballers die Nederland ooit heeft voortbracht.

Sportboeken

De Amstelveense auteur Maarten Bax is ruim 25 jaar sportjournalist en interviewde Sneijder in het verleden talloze malen. Bax heeft meerdere sportboeken op zijn naam staan. De geautoriseerde biografieën van Badr Hari en de voetbaltweeling Frank & Ronald de Boer zijn hier voorbeelden van. Daarnaast schreef Bax een boek over Johan Cruijff

Het boek over Sneijder verschijnt op 7 juni bij onder meer bol.com en is al gelezen door Voetbal International. Het voetbalweekblad spreekt van ‘een fraaie weergave van zijn opzienbarende loopbaan.’  


Reacties