Eye4Sports

Amstelvener schrijft biografie over Wesley Sneijder

Amstelveen - Binnenkort verschijnt de nieuwe biografie over voetballer Wesley Sneijder. Het boek is geschreven door de Amstelveense auteur Maarten Bax.

Weinig voetbalcarrières kenden zo veel hoogte- en dieptepunten als die van Sneijder. Hij vierde successen met Ajax, Real Madrid, Inter Milaan en Galatasaray, maar liep in 2010 de wereldtitel mis.

Strafschop

Sneijder speelde 134 wedstrijden voor Oranje, meer dan wie dan ook. Hij won bekers, landstitels, de Champions League en de wereldbeker voor clubteams, maar in de halve finale van het WK 2014 miste hij een beslissende strafschop.

Wat Wesley Sneijder volgens een persbericht over het nieuwe boek tekende, op en naast het veld, is dat hij er altijd weer bovenop kwam. Zijn wil om te winnen maakte hem tot de voetballer die hij was. Het maakte hem ook van straatschoffie tot multimiljonair.

Problemen

Sneijder was een even zelfbewuste als temperamentvolle wereldvoetballer. Een topsporter die nooit zijn mond hield, gevraagd of ongevraagd. Dat bracht hem meer dan eens in de problemen, maar maakte hem natuurlijk ook interessanter. Datzelfde geldt voor zijn relatie met Yolanthe en zijn avonturen in Qatar.

In het boek staat volgens het persbericht zijn verhaal. Het échte verhaal. Ongeautoriseerd, gefundeerd, en geïnspireerd door een van de allerbeste voetballers die Nederland ooit heeft voortbracht.

Sportboeken

De Amstelveense auteur Maarten Bax is ruim 25 jaar sportjournalist en interviewde Sneijder in het verleden talloze malen. Bax heeft meerdere sportboeken op zijn naam staan. De geautoriseerde biografieën van Badr Hari en de voetbaltweeling Frank & Ronald de Boer zijn hier voorbeelden van. Daarnaast schreef Bax een boek over Johan Cruijff

Het boek over Sneijder verschijnt op 7 juni bij onder meer bol.com en is al gelezen door Voetbal International. Het voetbalweekblad spreekt van ‘een fraaie weergave van zijn opzienbarende loopbaan.’  


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.