Guido uit Amstelveen naast Caroline Tensen [Beeld: Postcodeloterij 1 tegen 50]

Amstelvener wint ruim 178.000 euro bij ‘Postcode Loterij Eén tegen 50’

Amstelveen - Zonder ook maar één escape in te zetten heeft een Amstelvener zaterdagavond 178.911 euro gewonnen in de  tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 50’.

Zijn naam is Guido en hij speelde in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van het RTL4-programma haast moeiteloos 50 kandidaten weg. Het ging hem mede zo goed af omdat de Amstelvener een echte raquizzer is: 'Ik ben altijd zo veel mogelijk aan het quizzen, dus ik wist wel dat ik veel weet. Maar het was voor mij de eerste keer dat er zoveel geld bij kwam kijken. Nu kon ik dus geen fouten maken.'

Guido gaf aan nooit gedacht te hebben hij zo’n groot bedrag zou kunnen winnen. Met zijn prijs heef hij in ieder geval al plannen: 'Het geld gaat hoe dan ook in ons huis zitten: of we gaan verbouwen, of we gaan op zoek naar een nieuw huis,' aldus Guido.

Postcode Loterij Eén tegen 50

'Postcode Loterij Eén tegen 50’ is sinds 2000 te zien op de Nederlandse televisie en wordt al 20 jaar gepresenteerd door Caroline Tensen. In 'Postcode Loterij Eén Tegen 50' neemt één kandidaat het op tegen 50 tegenspelers. Bij elk goed antwoord speelt hij of zij de kandidaten weg die een onjuist antwoord gaven. Als het de kandidaat lukt om de 50 deelnemers weg te spelen, gaat hij of zij naar huis met een flink geldbedrag.  

‘Postcode Loterij Eén tegen 50’ is tot en met 18 december 2021 elke zaterdagavond te zien om 21.35 uur bij RTL 4.  


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.