Pixabay.com

Amstelveners die denken recht te hebben op energietoeslag kunnen zich melden bij de gemeente

Amstelveen - Amstelveens wethouder Marijn van Ballegooijen roept inwoners die denken recht te hebben op een energietoeslag, op om een aanvraag te doen. De energietoeslag is beschikbaar voor huishoudens met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum.

De gemeente Amstelveen is inmiddels begonnen met het uitbetalen van de energietoeslag 2023. Huishoudens die de toeslag automatisch krijgen zijn hierover geïnformeerd. Zij hoeven niets te doen. Inwoners die de toeslag eerder kregen, maar nu niet meer in aanmerking komen, hebben ook een brief gekregen.

Aanvraag indienen 

Huishoudens kunnen sinds dinsdag 5 december 2023 een aanvraag doen. Dat kan tot 30 juni 2024 via www.amstelveen.nl/energietoeslag Op deze site staat ook informatie over het bedrag en de voorwaarden. Inwoners die hulp nodig hebben bij de aanvraag zijn welkom in bij het Financieel Café of het Sociaal Steunpunt Amstelveen.  


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

112 vandaag 08:40

Blikschade bij ongeval A9

Amstelveen - Op Rijksweg A9 bij Amstelveen heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden, waardoor twee rijstroken tijdelijk moesten worden afgesloten.