AmstelveenZ.nl

Amstelveners gaan in 2024 meer betalen voor hun afval: gemeente verhoogt tarieven

Amstelveen - Amstelveners gaan in 2024 meer betalen voor het verwerken van afval. De gemeente verhoogt de afvalstoffenheffing voor meerpersoonshuishoudens van € 306,15 naar € 325,84. Ook eenpersoonshuishoudens gaan meer betalen: € 268,10 in plaats van € 251,90.

Over nagenoeg de hele linie wordt het verwerken van afval duurder voor Amstelveners. Ook het laten ophalen van grof huishoudelijk afval wordt duurder: het nieuwe tarief wordt € 18,05 per kubieke meter; plus voorijkosten à € 10,73. Het oude tarief bedraagt 16,96 per m3 + 10,08 voorrijkosten).

Afvaltag kwijt, nieuwe aanvragen

Ook Amstelveners die hun afvaltag kwijtraken moeten volgend jaar meer betalen voor een nieuwe tag. Vervanging als gevolg van verlies, diefstal e/of defect gaat meer dan twintig euro kosten : € 20,18. Dat is dit jaar nog € 18,96.

Noodlediging container: prijzig

Inwoners die per ongeluk hun huis/autosleutels of waardevolle objecten in een ondergrondse container hebben gegooid en de container willen laten ledigen, moeten  in 2024 diep in de buidel tasten. Een noodlediging gaat bijna driehonderd euro (€ 295,75) kosten (was € 262,05). Is er langer dan een uur nodig dan wordt het grapje nog duurder. Voor elke opvolgende uur wordt nog eens € 106,50 in rekening gebracht (was € 94,35).

Extra container restafval

Ook een extra container voor restafval wordt duurder: inwoners die dat willen, gaan in 2024 € 134,08 betalen (was € 125,98). Voor inwoners die een extra container voor GFT, PMD of papier/karton willen blijft de extra container net als in 2023 gratis. Dat is gelijk het enige 'tarief' dat niet wordt verhoogd.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.