Amstelveners in de rij bij uitdeelactie gratis planten

Amstelveen - Amstelveners stonden dinsdagmiddag al vroeg in de rij om een gratis winterharde plant te bemachtigen bij een uitdeelactie van gemeente Amstelveen. 

De gemeente deelde de planten tussen 16.00 en 17.00 uur uit (op = op) om de start van de nieuwe groencampagne 'Groen moet je doen' kracht bij te zetten. Al om kwart voor vier vormde zich een rij van tientallen gegadigden achter de parkeerplaats van het raadhuis (recreatiegebied Poeloever).

Update: al snel na de start van de actie werd de uitdeelwagen naar achteren gereden, waarop wachtenden onderling gepaste afstand konden houden

plantjes_uitdelen.jpg

Wethouder Floor Gordon gaf bij de uitdeelactie de aftrap voor de nieuwe Amstelveense groencampagne.

plantjers.jpg

Het doel van de campagne is om Amstelveen met hulp van inwoners nog groener te maken. Bewoners kunnen hiervoor ideeën aandragen via www.denkmee.amstelveen.nl: het online participatieplatform van de gemeente. Amstelveen heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld om diverse kleinschalige ideeën van inwoners ten uitvoer te brengen.

Kleinschalige initiatieven

Amstelveners kunnen sinds vandaag via het participatieplatform ideeën indienen om de stad met nog meer groen te verfraaien en de beleving ervan te vergroten. Het gaat om kleinschalige initiatieven zoals een vlindertuin, een minibos of een groene bibliotheek voor het ruilen van zaden of stekjes.

Wethouder Floor Gordon (Groen, D66): “Amstelveen is een groene stad, daar zijn we trots op. Medewerkers verzorgen met veel passie plantsoenen, parken en bomen. Bewoners kunnen gebruikmaken van diverse regelingen, zoals de groen op gebouwen subsidie of het aanvragen van een geveltuintje voor hun deur. Heeft u zelf of samen met uw buurt een goed idee? Stuur dit in! Dan gaan we samen aan de slag.”

Vier groenrondes: start in Groenelaan & Keizer Karelpark

De gemeente heeft voor de langlopende campagne Amstelveen in vier gebieden opgedeeld. Per gebied kunnen inwoners ideeën aandragen en erop stemmen waarna de gemeente deze beoordeelt en ideeën selecteert voor een ronde langs de ingestuurde locaties samen met de indieners. De groenadviseurs vertellen tijdens deze ronde of en hoe zij de ideeën kunnen vervullen. De keuze is onder andere afhankelijk van financiële haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Aansluitend start waar mogelijk de uitvoering. Allereerst kunnen inwoners van de wijken Groenelaan en Keizer Karelpark ideeën indienen voor de eerste selectieronde: dat kan tot en met 11 oktober. In 2021 volgen nog drie groenrondes van andere wijken.

groenmoetjedoen.png

Kijk op www.amstelveen.nl/groenmoetjedoen voor alle informatie over de campagne én tips om gevels en tuinen te vergroenen.


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.