Amstelveners in de rij bij uitdeelactie gratis planten

Amstelveen - Amstelveners stonden dinsdagmiddag al vroeg in de rij om een gratis winterharde plant te bemachtigen bij een uitdeelactie van gemeente Amstelveen. 

De gemeente deelde de planten tussen 16.00 en 17.00 uur uit (op = op) om de start van de nieuwe groencampagne 'Groen moet je doen' kracht bij te zetten. Al om kwart voor vier vormde zich een rij van tientallen gegadigden achter de parkeerplaats van het raadhuis (recreatiegebied Poeloever).

Update: al snel na de start van de actie werd de uitdeelwagen naar achteren gereden, waarop wachtenden onderling gepaste afstand konden houden

plantjes_uitdelen.jpg

Wethouder Floor Gordon gaf bij de uitdeelactie de aftrap voor de nieuwe Amstelveense groencampagne.

plantjers.jpg

Het doel van de campagne is om Amstelveen met hulp van inwoners nog groener te maken. Bewoners kunnen hiervoor ideeën aandragen via www.denkmee.amstelveen.nl: het online participatieplatform van de gemeente. Amstelveen heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld om diverse kleinschalige ideeën van inwoners ten uitvoer te brengen.

Kleinschalige initiatieven

Amstelveners kunnen sinds vandaag via het participatieplatform ideeën indienen om de stad met nog meer groen te verfraaien en de beleving ervan te vergroten. Het gaat om kleinschalige initiatieven zoals een vlindertuin, een minibos of een groene bibliotheek voor het ruilen van zaden of stekjes.

Wethouder Floor Gordon (Groen, D66): “Amstelveen is een groene stad, daar zijn we trots op. Medewerkers verzorgen met veel passie plantsoenen, parken en bomen. Bewoners kunnen gebruikmaken van diverse regelingen, zoals de groen op gebouwen subsidie of het aanvragen van een geveltuintje voor hun deur. Heeft u zelf of samen met uw buurt een goed idee? Stuur dit in! Dan gaan we samen aan de slag.”

Vier groenrondes: start in Groenelaan & Keizer Karelpark

De gemeente heeft voor de langlopende campagne Amstelveen in vier gebieden opgedeeld. Per gebied kunnen inwoners ideeën aandragen en erop stemmen waarna de gemeente deze beoordeelt en ideeën selecteert voor een ronde langs de ingestuurde locaties samen met de indieners. De groenadviseurs vertellen tijdens deze ronde of en hoe zij de ideeën kunnen vervullen. De keuze is onder andere afhankelijk van financiële haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Aansluitend start waar mogelijk de uitvoering. Allereerst kunnen inwoners van de wijken Groenelaan en Keizer Karelpark ideeën indienen voor de eerste selectieronde: dat kan tot en met 11 oktober. In 2021 volgen nog drie groenrondes van andere wijken.

groenmoetjedoen.png

Kijk op www.amstelveen.nl/groenmoetjedoen voor alle informatie over de campagne én tips om gevels en tuinen te vergroenen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.