Gemeente Amstelveen

Amstelveners investeren samen in zonnepanelen

Amstelveen - In het voorjaar van 2019 komen er 200 zonnepanelen op het appartementencomplex aan de Johannes Calvijnlaan. Bewoners die hierin investeren, krijgen een korting op de energierekening.

Energiecoöperatie Amstelveen Ecostroom maakte dit bekend tijdens het twaalfde EnergieOntbijt in Bibliotheek Amstelland. “Dit is een mooi voorbeeld van buurtbewoners die samen investeren in een duurzamer Amstelveen”, zegt wethouder  Floor Gordon in een persbericht van de gemeente.

Energierekening

“Bewoners sluiten zich aan bij de energiecoöperatie en kunnen dan investeren in de aanleg van de zonnepanelen en gezamenlijk stroom inkopen”, vervolgt Gordon. “Op basis van de Postcoderoosregeling levert dit een lagere energierekening op, omdat de bewoners een lagere energiebelasting betalen en de BTW terugkrijgen.”

Bewoners die op hun eigen dak geen zonnepanelen kunnen aanbrengen, kunnen ook meedoen met deze regeling. “Zij kunnen investeren in de zonnepanelen op het dak van een andere bewoner en helpen zo toch Amstelveen duurzamer te maken”, zegt Gordon. Bewoners en ondernemers met postcodes 1181, 1182, 1183, 1185 en 1186 kunnen meedoen. Deelname is mogelijk vanaf 700 euro.

Subsidie

Om duurzame initiatieven zoals Amstelveen Ecostroom te ondersteunen heeft Amstelveen een Duurzaamheidsfonds. Bewonersgroepen, VvE’s, bedrijven en organisaties kunnen hieruit een subsidie of lening krijgen om een initiatief te helpen realiseren. Bijvoorbeeld om te onderzoeken welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Of om een lening te sluiten om deze uit te voeren.

Zoals eerder aangekondigd is er dinsdagavond 12 maart om 19.15 uur in Wijkcentrum Westend een bijeenkomst waar van alles wordt verteld over het hoe en waarom van een energiecoöperatie.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.