Amstelveners kiezen voor deze nieuwe fietsbrug over de A9

Amstelveners kiezen voor deze nieuwe fietsbrug over de A9 Foto: 'Variant B'

AMSTELVEEN - Inwoners van Amstelveen hebben gekozen voor de 'groene' fietsbrugvariant (variant B) over Rijksweg A9.


- Lees verder onder deze advertentie -

Amstelveners konden tot en met 14 november stemmen op in totaal vier varianten en variant B was veruit het populairst. Dat heeft wethouder Raat vanavond bekendgemaakt in de Talkshow BV Amstelveen in P60.

Groen icoon
De Variant B-brug werd bij de verkiezing omschreven als 'een groen icoon en tegelijkertijd als entree van Amstelveen en het Stadshart. De brug moet straks symbool staan voor de internationaal bekende groene identiteit Amstelveen'. 

Helling 4 procent
De maximale helling van de brug zal waarschijnlijk iets meer dan 4% bedragen,

Inheemse beplanting
Volgens de verkiezingstekst wordt met  Variant B de groenstructuur van Amstelveen verder versterkt:  'Door de beplanting voel je nauwelijks dat je op een brug bent. Bomen en beplanting verbeteren de atmosfeer zonder er een verblijfsgebied van te maken. De inheemse beplantingen is met een vloeiend herkenbaar patroon langs de route gedrapeerd. Naast fietsers en voetgangers kunnen nook dieren veilig en zonder obstakelers oversteken en wordt de groenstructuur van de stad nog verder versterkt,'zo schreef de gemeente.

Potten
Ook wordt over de brug gemeld: 'Vanaf Rijksweg A9 presenteert de brug zich als herkenbaar landmark doordat de steunpunten zijn vormgegeven als grote potten waarin bomen groeien. Deze boompotten met inheemse eiken en een meerstammige vliegden vormen een uniek herkenningspunt in het landelijke wegenstelsel. Bomen en beplanting worden s ‘nachts vanuit de potten en balustrade aangelicht, hierdoor is het icoon ook ‘s avonds zichtbaar.'

 

 


Reacties