'Amstelveners ontvangen gemiddeld 3,7 kerstkaarten per persoon'

'Amstelveners ontvangen gemiddeld 3,7 kerstkaarten per persoon'

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen kunnen gemiddeld 3,7 kerstkaarten per persoon verwachten via de post. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Dat ligt iets lager dan het gemiddelde in Nederland (4,4 kerstkaarten per inwoner), zo blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. 

40e plek

Op provinciaal niveau is Amstelveen is terug te vinden op de 40e plek van 47 gemeenten die Noord-Holland telt. In Noord-Holland worden gemiddeld de meeste kerstkaarten bezorgd in Beemster. Hier kunnen de inwoners dit jaar zelfs gemiddeld 8,0 kaarten verwachten. Koggenland staat op de tweede plaats. De top 3 bestemmingen van kerstkaarten in Noord-Holland bestaat uit:

Beemster (met gemiddeld 8 kaarten per inwoner)
Koggenland (met gemiddeld 6,7 kaarten per inwoner)
Oostzaan (met gemiddeld 6,7 kaarten per inwoner)

Provincie Noord-Holland in de middenmoot 

In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Noord-Holland met 4,5 kerstkaarten een iets hoger aantal kaarten in de brievenbus dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Koploper is de provincie Drenthe met gemiddeld 5,1 kerstkaarten, hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.  Bekijk hier het volledige kerstkaartenonderzoek voor de complete ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten.

Op tijd

Opvallend is ook dat mensen vaker op tijd zijn met het verrassen van  familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. 'Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 17 december', meldt Greetz.com


Reacties