'Amstelveners ontvangen gemiddeld 3,7 kerstkaarten per persoon'

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen kunnen gemiddeld 3,7 kerstkaarten per persoon verwachten via de post. 

Dat ligt iets lager dan het gemiddelde in Nederland (4,4 kerstkaarten per inwoner), zo blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. 

40e plek

Op provinciaal niveau is Amstelveen is terug te vinden op de 40e plek van 47 gemeenten die Noord-Holland telt. In Noord-Holland worden gemiddeld de meeste kerstkaarten bezorgd in Beemster. Hier kunnen de inwoners dit jaar zelfs gemiddeld 8,0 kaarten verwachten. Koggenland staat op de tweede plaats. De top 3 bestemmingen van kerstkaarten in Noord-Holland bestaat uit:

Beemster (met gemiddeld 8 kaarten per inwoner)
Koggenland (met gemiddeld 6,7 kaarten per inwoner)
Oostzaan (met gemiddeld 6,7 kaarten per inwoner)

Provincie Noord-Holland in de middenmoot 

In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Noord-Holland met 4,5 kerstkaarten een iets hoger aantal kaarten in de brievenbus dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Koploper is de provincie Drenthe met gemiddeld 5,1 kerstkaarten, hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.  Bekijk hier het volledige kerstkaartenonderzoek voor de complete ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten.

Op tijd

Opvallend is ook dat mensen vaker op tijd zijn met het verrassen van  familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. 'Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 17 december', meldt Greetz.com


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.