Amstelveners opgelet: woonduur straks niet meer relevant

AMSTELVEEN/OUDERKERK - Bernard Geijsel, Register Makelaar en Taxateur van Geijsel Kroon Makelaardij o.g. geeft lezers van AMSTELVEENZ tips en adviezen over uiteenlopende zaken. In deze aflevering, ook te lezen in het mei-nummer van AMSTELVEENZ Magazine,  staat de vraag ‘

Staat u al ingeschreven bij WoningNet?’ centraal. Geijsel schrijft:

'De Huisvestingswet is onlangs gewijzigd. Bij de toekenning van een sociale huurwoning, maar ook bij bepaalde nieuwbouwwoningen, werd uw huurwoning toegewezen op basis van woon- èn inschrijvingsduur.'


'Voor Amstelveners


bestaat er een


overgangsregeling'Uitzonderingen daargelaten werd de woning toegewezen aan de woningzoeker die het langst woonachtig is in de regio èn die de langste wachttijd heeft. Vanaf 1 juli 2015 verandert dit en geldt uitsluitend nog de inschrijvingsduur bij WoningNet. Uw woonduur is dan niet meer relevant. Echter, als Amstelvener en inwoner van de Stadsregio bestaat er een overgangsregeling die alleen geldt wanneer u voor 1 juli bent ingeschreven.

Schrijf u in voor 1 juli
Met deze tijdige inschrijving waarborgt u dat u de komende 15 jaar nog mede op basis van uw woonduur in de regio wordt ingeschaald. Na 15 jaar geldt alleen nog de inschrijvingsduur, uw woonduur is dan niet meer relevant. Daarom een advies aan alle Amstelveners: schrijf u vòòr 1 juli 2015 in. Of u nu een koophuis of een huurwoning hebt. De overgangsregeling is interessant voor zeer uiteenlopende groepen bewoners, die nu zelfstandig in de regio wonen:  u bezit een koopwoning die u op termijn wilt verkopen om daarna te gaan huren; u verwacht een aanzienlijke inkomensdaling als u met pensioen gaat en wilt dan verhuizen; u bent al op leeftijd en verwacht dat u op termijn naar een seniorenwoning wilt verhuizen; u huurt en wilt verhuizen naar een andere huurwoning.                                                                                                                      

Attendeer ook 18-jarigen
Ook adviseren wij eenieder die 18 jaar wordt zich tijdig in te schrijven. Attendeer ook uw omgeving daarop; veel 18-jarigen zijn daar nog niet mee bezig! De Stadsregio Amsterdam bestaat inmiddels uit zestien gemeenten in de omgeving van Amstelveen en verdeelt via Woningnet de woonruimte. U kunt zich online op de website van WoningNet regio Amsterdam inschrijven. De inschrijfkosten zijn eenmalig € 50,- en daarna betaalt u € 10,- per jaar voor verlenging.

Bernard Geijsel

Lezersvragen?
Heeft u een financiële vraag? Mail uw vraag aan lezersvragen@geijselkroon.nl


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'