De ingang van het afvalbrengstation in Amstelveen [Beeld: AmstelveenZ]

Amstelveners tevergeefs op zondag naar Afvalbrengstation

Amstelveen – Diverse Amstelveners zijn de afgelopen weken tevergeefs op zondagen naar het Afvalbrengstation gereden in de veronderstelling dat het station was geopend.

Het Afvalbrengstation was echter alleen bij wijze van proef op zondagen geopend in september en oktober. De proef eindigde in november en sindsdien kan  er geen afval meer op zondag worden gestort, maar tot afgelopen zondag  meldden zich nog altijd mensen aan de poort die in de veronderstelling waren dat het station geopend was.

Voorlopig blijft het station op zondagen dicht: pas begin volgend jaar stuurt het college van B en W een voorstel naar de gemeenteraad om mogelijk blijvend op zondag open te gaan.

Gemiddeld kwamen er in de proefperiode 318 bezoekers per zondagmiddag naar het afvalbrengtstation.  In de loop van de pilot nam het aantal bezoekers op zondag toe: van 301 naar 370 bezoekers. Voor de start van de pilot werd benoemd dat bij een minimum van 250 bezoekers per zondag de pilot succesvol is: desondanks wordt de pilot alsnog geëvalueerd.

Het afvalbrengstation ligt aan Grutterij 26 op bedrijventerrein Legmeer en is voorlopig geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:41

Afgelopen twee weken 4 Amstelveense Covid19-patiënten overleden

Amstelveen - De afgelopen twee weken zijn vier Amstelveense Covid19-patiënten overleden. Dat meldt het RIVM in een nieuwe weekupdate, over de periode 14 tot en met 27 oktober. Er werden in de genoemde periode in Amstelveen vijf ziekenhuisopnames en 701 besmettingen gemeld.

Algemeen gisteren 10:20

Amstelveen zoekt energiecoaches

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar 5 tot 10 enthousiaste vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige, door het Regionaal Energieloket opgeleide, vrijwilliger die huiseigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis.

Advertorial Gezondheid & welzijn 26 okt. 2020 17:05

Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar

Binnenkort mag je overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Woon je in de regio Amstelveen? Kies dan voor Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar.