AmstelveenZ

Amstelveners waarderen woonomgeving met 7,9

Amstelveen - Amstelveners waarderen hun woonomgeving gemiddeld met het rapportcijfer 7,9. Dat blijkt uit de nieuwste Inwonerpeiling die Amstelveen dit jaar heeft laten uitvoeren onder inwoners van 18 jaar en ouder. 

De inwonerspeiling is een terugkerend onderzoek over hoe inwoners hun woonomgeving ervaren. Amstelveen stelt in een persbericht naar aanleiding van het onderzoek dat Amstelveners over het algemeen tevreden zijn over hun leefomgeving. 

'Dat inwoners overwegend positief zijn, is goed nieuws. Maar het betekent ook werk aan de winkel voor de gemeente. Wij gaan aan de slag met de peiling om ervoor te zorgen dat inwoners ook in de toekomst met plezier in Amstelveen kunnen wonen en werken', zo laat burgemeester Tjapko Poppens in een reactie weten.

Positief over kwaliteit woonomgeving

Een ruime meerderheid van de inwoners is tevreden over hun woning en vindt dat ze in een prettige buurt wonen waar mensen goed met elkaar omgaan. Gemiddeld geven ze een 7,9 voor hun woonomgeving. Een ruime meerderheid van de bewoners voelt zich veilig in hun buurt en is positief over de openbare ruimte, het groen en de winkels in de buurt voor de dagelijkse boodschappen. Veel mensen waarderen de voorzieningen in de gemeente, zowel op cultureel gebied als op het gebied van sport en recreatie. De meeste Amstelveners willen dan ook beslist niet verhuizen.

Minder tevreden over openbaar vervoer

Over bereikbaarheid per fiets en auto zijn inwoners ook positief, gemiddeld een 8,1 en 8,0. Het openbaar vervoer daarentegen scoort met een 6,0 beduidend lager. Dat heeft volgens d egemeente vooral te maken met het verdwijnen van sneltram 51. Bijna de helft van de bewoners ziet dan ook graag dat het openbaar vervoer wordt verbeterd. Verder zijn inwoners minder positief over  auto’s die te hard rijden en geluidsoverlast door het vliegverkeer. Ook ervaren mensen overlast van hondenpoep, zwerfvuil en bekladde muren.

De inwonerspeiling geeft ook een beeld van hoe inwoners aankijken tegen zaken zoals afvalscheiding, wat zij doen om duurzamer te wonen of zij als vrijwilliger of mantelzorger op de hoogte zijn van de voorzieningen, van welke voorzieningen zij gebruik maken en in hoeverre zij tevreden zijn over communicatie van de gemeente. Het hele rapport is te vinden op de gemeentelijke website (klik hier).

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.