AmstelveenZ

Amstelveners waarderen woonomgeving met 7,9

Amstelveen - Amstelveners waarderen hun woonomgeving gemiddeld met het rapportcijfer 7,9. Dat blijkt uit de nieuwste Inwonerpeiling die Amstelveen dit jaar heeft laten uitvoeren onder inwoners van 18 jaar en ouder. 

De inwonerspeiling is een terugkerend onderzoek over hoe inwoners hun woonomgeving ervaren. Amstelveen stelt in een persbericht naar aanleiding van het onderzoek dat Amstelveners over het algemeen tevreden zijn over hun leefomgeving. 

'Dat inwoners overwegend positief zijn, is goed nieuws. Maar het betekent ook werk aan de winkel voor de gemeente. Wij gaan aan de slag met de peiling om ervoor te zorgen dat inwoners ook in de toekomst met plezier in Amstelveen kunnen wonen en werken', zo laat burgemeester Tjapko Poppens in een reactie weten.

Positief over kwaliteit woonomgeving

Een ruime meerderheid van de inwoners is tevreden over hun woning en vindt dat ze in een prettige buurt wonen waar mensen goed met elkaar omgaan. Gemiddeld geven ze een 7,9 voor hun woonomgeving. Een ruime meerderheid van de bewoners voelt zich veilig in hun buurt en is positief over de openbare ruimte, het groen en de winkels in de buurt voor de dagelijkse boodschappen. Veel mensen waarderen de voorzieningen in de gemeente, zowel op cultureel gebied als op het gebied van sport en recreatie. De meeste Amstelveners willen dan ook beslist niet verhuizen.

Minder tevreden over openbaar vervoer

Over bereikbaarheid per fiets en auto zijn inwoners ook positief, gemiddeld een 8,1 en 8,0. Het openbaar vervoer daarentegen scoort met een 6,0 beduidend lager. Dat heeft volgens d egemeente vooral te maken met het verdwijnen van sneltram 51. Bijna de helft van de bewoners ziet dan ook graag dat het openbaar vervoer wordt verbeterd. Verder zijn inwoners minder positief over  auto’s die te hard rijden en geluidsoverlast door het vliegverkeer. Ook ervaren mensen overlast van hondenpoep, zwerfvuil en bekladde muren.

De inwonerspeiling geeft ook een beeld van hoe inwoners aankijken tegen zaken zoals afvalscheiding, wat zij doen om duurzamer te wonen of zij als vrijwilliger of mantelzorger op de hoogte zijn van de voorzieningen, van welke voorzieningen zij gebruik maken en in hoeverre zij tevreden zijn over communicatie van de gemeente. Het hele rapport is te vinden op de gemeentelijke website (klik hier).

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.